ΑρχικήΑνακοινώσειςΗ ΟΙΕΛΕ και η εκπαιδευτική κοινότητα στο πλευρό της συναδέλφου από τα...

Η ΟΙΕΛΕ και η εκπαιδευτική κοινότητα στο πλευρό της συναδέλφου από τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών που έχασε τη δουλειά της, επειδή αγωνίστηκε ενάντια στη λειτουργία καμερών στις τάξεις!

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ είχε αναδείξει τον περασμένο Σεπτέμβριο τη συγκλονιστική μαρτυρία της συναδέλφου μας Β.Β. που έχασε τη δουλειά της εκδιωκόμενη από το Αρσάκειο Πατρών, επειδή συνέταξε και συνυπέγραψε επιστολή προς τη Διοίκηση του σχολείου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από την ταυτόχρονη μετάδοση μαθήματος με κάμερες!

Η γενναία συνάδελφός μας έχει κινηθεί νομικά κατά της διοίκησης του σχολείου, απαιτώντας το αυτονόητο. Τη δικαίωσή της, όχι μόνο ως εκπαιδευτικού, αλλά κυρίως ως ελεύθερου ανθρώπου που έχει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της έκφρασης και της διατύπωσης γνώμης. Άλλωστε, η ενέργειά της να εκδηλώσει την εύλογη ένστασή της στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος μέσω καμερών από την τάξη δεν ήταν μόνο ευεργετική για μαθητές και εκπαιδευτικούς, για την προστασία της παιδαγωγικής αυτονομίας και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αποτελεί προστασία και για το ίδιο το σχολείο, καθώς η γιγαντιαία διαρροή προσωπικών δεδομένων αποτελεί αδίκημα που επισύρει βαρύτατες ποινές για τη διοίκησή του.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, συγκλονισμένη από την ιστορία της εκπαιδευτικού και από το δίκαιο αγώνα της, εκφράζει, μέσω των συλλογικοτήτων της τη συμπαράστασή της. Η ΟΙΕΛΕ στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό της και θα συνδράμει στη δικαστική της μάχη, ενώ και η ΔΟΕ εξέδωσε σχετικό ψήφισμα. Καλούμε εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία να στηρίξουν τον αγώνα της, επιδεικνύοντας έτσι αλληλεγγύη σε μια εκπαιδευτικό, σε μια εργαζόμενη που είχε το θάρρος να σταθεί απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο διεκδικώντας την εργασιακή και ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ώστε να στέκεται στην τάξη της και απέναντι στους μαθητές της ως εκπαιδευτικός κι όχι ως υποταγμένος και τρομαγμένος υπάλληλος.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη συνάδελφό μας και στον έντιμο αγώνα της, έναν αγώνα που αντιπροσωπεύει κάθε ιδιωτικό εκπαιδευτικό, και ζητούμε την επαναπρόσληψή της από τη διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img