ΑρχικήΑνακοινώσειςΗ ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Οκτώβρη στην Ομόνοια...

Η ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Οκτώβρη στην Ομόνοια (3μμ)

- Advertisement -spot_img

Ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, να μην επιτρέψουμε την αναβίωση του ναζιστικού μορφώματος.

 

Με έντονη ανησυχία οι δημοκρατικοί πολίτες παρακολουθούν την σταδιακή αποφυλάκιση στελεχών της Χρυσής Αυγής, της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης η οποία γιγαντώθηκε την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας τρεφόμενη από τις πολιτικές κοινωνικής απορρύθμισης που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα παρατηρούμε την κλιμάκωση του πολιτικού λόγου της κυβέρνησης κατά των προσφύγων, αθώων θυμάτων που εξωθούνται από τις εστίες τους κυρίως λόγω των καταστροφικών επιλογών της Δύσης που έφτασε να συνδιαλέγεται πλέον με τους φασίστες φονταμενταλιστές οι οποίοι καταστρατηγούν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

 

Η ρητορική του μίσους στοχοποιεί εκατομμύρια κατατρεγμένους ανθρώπους, γυναίκες με ανήλικα παιδιά, θύματα των πολεμικών συγκρούσεων που μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους και δαιμονοποιούνται ως «εισβολείς». Η κυριαρχία της ρητορικής αυτής στο δημόσιο διάλογο στρώνει ξανά το έδαφος στους νοσταλγούς του ναζισμού στην Ελλάδα που ήδη οργανώνονται σε σχήματα με διαφορετικά ονόματα αλλά με το ίδιο επικίνδυνο πολιτικό περιεχόμενο με τη Χρυσή Αυγή.

 

Ζητούμε την άμεση αναθεώρηση της πολιτικής συμμαχίας της Ευρώπης και της Ελλάδας με τους Ταλιμπάν και με το καθεστώς Ερντογάν που προωθεί τον τουρκικό επεκτατισμό και υποθάλπει το φονταμενταλισμό και την τρομοκρατία στην ευρύτερη περιοχή.

 

Απαιτούμε να κλείσουν όλα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και των διάδοχων μορφωμάτων της, να αποπεμφθούν οι δημοτικοί και περιφερειακοί τους σύμβουλοι και η Βουλή να αποζημιώσει τα θύματα των δολοφονικών τους επιθέσεων.

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επιλεκτική στάση της αστυνομίας που από τη μία καλύπτει συνάξεις μίσους και από την άλλη επιτίθεται σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, όπως αυτή που συνόδευε την κούκλα Αμάλ στο Μεταξουργείο.

 

Διεκδικούμε στέγη, πρόσβαση στην δημόσια υγεία και ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία.

 

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση το Σάββατο 9 Οκτώβρη στην Ομόνοια 3μμ

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img