ΑρχικήΕιδήσειςΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ...

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Η ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ

- Advertisement -spot_img

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες πιέσεων από Βουλευτές όλων σχεδόν των κομμάτων (σήμερα μόνο γίναμε αποδέκτες μηνυμάτων από δύο Βουλευτές) για τη θέση μας σχετικά με την επαναφορά των Επιτροπών Δημοσίου με σκοπό την επιτήρηση των ενδοσχολικών εξετάσεων στα ιδιωτικά σχολεία για να σταματήσουν οι παρανομίες, όπου αυτές συμβαίνου. Η Ομοσπονδία απαντά σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η θέση της για το ζήτημα είναι ξεκάθαρη: Δεν αποδεχόμαστε την επιστροφή των Επιτροπών του Δημοσίου, διότι τούτο αποτελεί πλήγμα στην αυτονομία του ιδιωτικού εκπαιδευτικού λειτουργού και στην ισοτιμία του με τους συναδέλφους του στο δημόσιο τομέα.

Η διαχρονική θέση της Ομοσπονδίας αναφορικά με το στάτους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ως ισότιμων με τους δημόσιους λειτουργών της εκπαίδευσης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Για δεκαετίες η Ομοσπονδία έχει δώσει μάχες, ώστε οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν ως βαθμολογητές – επιτηρητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις, να λαμβάνουν μέρος σε επιμορφώσεις-σεμινάρια και να διορίζονται ως σχολικοί σύμβουλοι. Μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του κλάδου ήταν η κατάργηση από το 2000 των επιτροπών αποτελούμενων από δημόσιους εκπαιδευτικούς που επόπτευαν τη διενέργεια εξετάσεων στα ιδιωτικά σχολεία.

Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι η θέση της ΟΙΕΛΕ για το ζήτημα δεν έχει αλλάξει. Ωστόσο, η απολύτη ασυδοσία που επικρατεί σε τμήμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης έχει οδηγήσει Βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα να ζητήσουν παρέμβαση του Δημοσίου στις ενδοσχολικές εξετάσεις των ιδιωτικών σχολείων. Τελευταία τέτοια πολιτική παρέμβαση υπήρξε η κατάθεση τροπολογίας από το Βουλευτή της ΝΔ κ. Κυριαζίδη -που υπεγράφη από άλλους 47 Βουλευτές του κόμματος- για την επαναφορά της επιτήρησης των εξετάσεων στα ιδιωτικά σχολεία από σώμα επιτηρητών προερχόμενων απο τη δημόσια εκπαίδευση. Αφορμή για την παρέμβαση των Βουλευτών της ΝΔ αποτέλεσαν οι αναδειχθείσες απόπειρες παραβίασης εξετάσεων σε κάποα ιδιωτικά σχολεία το 2014.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img