ΑρχικήΑνακοινώσειςΗχηρή απάντηση της Εφ. Συν. στην (αμήχανη) τοποθέτηση της Ν.Δ. για τη...

Ηχηρή απάντηση της Εφ. Συν. στην (αμήχανη) τοποθέτηση της Ν.Δ. για τη χρηματοδότησή της από συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία

- Advertisement -spot_img

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της Εφ. Συν. για τη χρηματοδότηση της ΝΔ τα έτη 2016 και 2017 από συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία ιδιοκτησίας ηγετικών στελεχών του Συνδέσμου των σχολαρχών, αυτών δηλαδή που επιδιώκουν διαχρονικά την απομάκρυνση της εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Η αμήχανη αντίδραση της ΝΔ (σχεδόν ταυτόσημη με την ανακοίνωση του Συνδέσμου των ιδιοκτητών, περιέργως…) που ενώ ομολογεί τη χρηματοδότηση, επιχείρησε να στρέψει την προσοχή στις «αμαρτίες» των αντιπάλων της απαντήθηκε άμεσα από την αρθρογράφο Α. Ανδριτσάκη. Μια απάντηση που θεωρούμε ότι εκφράζει το δημόσιο αίσθημα, τους χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και πολίτες που εμβρόντητοι βλέπουν την κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας να καταλύουν κάθε έννοια συνταγματικότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση, προκειμένου να πειθαρχήσουν στις εντολές των χορηγών τους.

Η απάντηση της συντάκτριας της «Εφ.Συν.», Άννας Ανδριτσάκη

Η κυβέρνηση ομολογεί ότι χρηματοδοτείται από ιδιωτικά σχολεία, επιβεβαιώνοντας το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» Δεν θα μπορούσε αλλιώς. Η ίδια, όπως αναφέρει και στην ανακοίνωσή της, «με απόλυτη διαφάνεια έχει καταθέσει στη Βουλή τις πηγές χρηματοδότησης της». 

Είναι θλιβερό, όμως, όταν δεν έχει κάτι άλλο να πει και κυρίως όταν δεν θέλει. Δεν θέλει να εξηγήσει γιατί ένα πολιτικό κόμμα δέχεται, συστηματικά όπως φαίνεται,  χρήματα από σχολεία (!) τα οποία αν και ιδιωτικά παραμένουν φορείς δημόσιου και κοινωνικού αγαθού και περνούν στη σφαίρα ευθύνης και ελέγχου του κόμματος όταν αυτό γίνεται κυβέρνηση. 

Δεν θέλει να εξηγήσει η ΝΔ γιατί τώρα που έγινε κυβέρνηση νομοθετεί ξεκάθαρα υπέρ των χορηγών της, νομοθετεί αποκλειστικά υπέρ των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Προωθεί τις ελεύθερες απολύσεις, την αδήλωτη εργασία, τη φοροδιαφυγή και την υποβάθμιση των παρεχόμενων σπουδών στο ανεξέλεγκτο χώρο που ετοιμάζει.

Δεν είναι θλιβερό, είναι κυνικό και πολιτικά επιλήψιμο όταν μια κυβέρνηση λέει ναι, τα πήρα, δεν το κρύβω αλλά λογαριασμό δεν δίνω σε κανέναν.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img