ΑρχικήΑνακοινώσειςΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ “BIG BROTHER” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ...

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ “BIG BROTHER” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΦΟΒΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΕΣ!

- Advertisement -spot_img

Ένα μεγάλο ιδιωτικό σχολείο με εκατοντάδες μαθητές στη Βόρεια Ελλάδα που αυτάρεσκα αυτοτιτλοφορείται στο διαδίκτυο ως «το σχολείο των ονείρων μας», είναι ένα σύγχρονο Big Brother, τόπος μαρτυρίου και εφιάλτη για δεκάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι εδώ και 6 μήνες απλήρωτοι, παρακολουθούνται παρανόμως από κάμερες και γίνονται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης.

 

Η Ομοσπονδία μας έχει γίνει το τελευταίο διάστημα αποδέκτης πλήθους καταγγελιών για το συγκεκριμένο σχολείο, ωστόσο μέχρι στιγμής οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Παραθέτουμε πρόσφατη καταγγελία-κραυγή αγωνίας από εκπαιδευτικό του σχολείου που αποτυπώνει το μέγεθος του δράματος που ζουν οι συνάδελφοι:

 

«Όντας 6 μήνες απλήρωτη, έχω εξαθλιωθεί από κάθε άποψη.

Δεν φαίνονται στο σύστημα τα ένσημά μου. Είμαστε απολύτως φοβισμένοι και εγκλωβισμένοι. (…) Κάμερες υπάρχουν παντού, μέσα σε κάθε τάξη. Κάθε μέρα στο νηπιαγωγείο και στον παιδικό σταθμό οι κοπέλες που εργάζονται εκεί με μειωμένο ωράριο έρχονται από το πρωί και δεν δηλώνονται οι ώρες εργασίας έτσι όπως θα έπρεπε (…).

 

Εύχομαι να αλλάξει κάτι, δεν τους έχει πτοήσει τίποτα τόσα χρόνια. Το 2015-16 που είχε πάλι γίνει καταγγελία δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Λειτουργούν κάθε χρόνο απολύοντας άτομα και προσλαμβάνοντας νέους που δεν έχουν ιδέα σε τι είδους κόλαση μπαίνουν.»

 

Το εκπαιδευτήριο αυτό εύλογο είναι να τιτλοφορείται «σχολείο ονείρων». Βεβαίως, είναι τέτοιο αποκλειστικά και μόνο για τους ιδιοκτήτες που θησαυρίζουν εις βάρος των εργαζόμενων και ταυτόχρονα ελέγχουν, θυμίζοντας νουβέλα του Όργουελ, κάθε κίνηση των εκπαιδευτικών, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως σύγχρονους είλωτες. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε χθες καταγγελίες για το θέμα στα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, στο κεντρικό ΣΕΠΕ και στην τοπική αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς και στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να υπάρξει ευαισθητοποίηση των αρχών, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να βρεθούν οι υπεύθυνοι αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους.

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img