ΑρχικήΑνακοινώσειςΙΔΟΥ ΟΙ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ» - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ...

ΙΔΟΥ ΟΙ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ» – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

- Advertisement -spot_img

Πριν από λίγες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια του διαλόγου για το νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση, οι εκπρόσωποι των σχολαρχών αυτοαποκλήθηκαν «πρωταθλητές της νομιμότητας». Ας καμαρώσουμε, λοιπόν, τις επιδόσεις τους…

Θηριώδεις παρανομίες σε ιδιωτικά σχολεία καταγγέλλουν τρομοκρατημένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Με βάση καταγγελίες που φτάνουν πλέον καθημερινά στην Ομοσπονδία, καθώς η ψήφιση του νέου νόμου άνοιξε στόματα, σε πλήθος ιδιωτικών σχολείων λαμβάνουν χώρα σημαντικότατες παραβιάσεις της εκπαιδευτικής, της εργασιακής, της φορολογικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Δύο από αυτές τις καταγγελίες, φυσικά χωρίς να αποκαλύπτουμε τα ονόματα των εκπαιδευτικών, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα. Οι συνάδελφοι υπηρετούν σε μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Θεσσαλονίκης, ωστόσο η εικόνα που περιγράφουν είναι κοινή σε μεγάλο αριθμό των ιδιωτικών σχολείων. Πλέον, αδικήματα όπως η μη καταβολή υπερωριακής αμοιβής και η «δωρεάν» εργασία (κυρίως σε δραστηριότητες όπου οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται υπό την απειλή της απόλυσης να δουλέψουν τζάμπα),  η «μαύρη» εργασία (εκπαιδευτικοί που δηλώνονται ως υπάλληλοι γραφείου για να παίρνουν πολύ λιγότερα χρήματα, εκπαιδευτικοί που δεν δηλώνονται καθόλου, ή που δηλώνεται μέρος μόνο των ωρών που παρέχουν), η συνοδεία εκπαιδευτικών σε σχολικά λεωφορεία, η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών από ανθρώπους που δεν διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, έχουν γίνει καθημερινή πρακτική στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σε όλη τη χώρα!

Είναι, βέβαια, γεγονός ότι οι έλεγχοι στα ιδιωτικά σχολεία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσχέρειες. Συχνά οι εκπρόσωποι της διοίκησης παρεμποδίζονται στις εισόδους των ιδιωτικών σχολείων (ορισμένες εκ των οποίων θυμίζουν στρατόπεδο με security κ.λπ.), ή τους καθυστερούν θυρωροί και γραμματείες μέχρι να κρύψουν οι διοικήσεις των σχολείων τους «παράνομους» εκπαιδευτικούς, ή να εξαφανιστούν τα παράνομα προγράμματα από τις αίθουσες των εκπαιδευτικών.

Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε σήμερα σε πρώτη φάση από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Ν. Θεσσαλονίκης συγκεκριμένους και ενδελεχείς ελέγχους των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής. Θα ζητηθεί, όμως, να υπάρξουν ανάλογοι έλεγχοι σε όλη τη χώρα από εξειδικευμένο ελεγκτικό προσωπικό.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img