ΑρχικήΕιδήσειςΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ ...

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 4415/2016 ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

- Advertisement -spot_img

O Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και το προεδρείο του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βόρειας Ελλάδας (ΣΙΕΛΒΕ) βρίσκονται ήδη στην πόλη της Ξάνθης και αύριο θα παραθέσουν στο Εργατικό Κέντρο της πόλης (ώρα 13:00) συνέντευξη τύπου με θέμα την τήρηση του Ν. 4415/2016 στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, τη μη εφαρμογή των αποφάσεων των εποπτικών συμβουλίων του Υπουργείου Παιδείας στο εν λόγω σχολείο σε σχέση με την αυθαίρετη απόλυση εκπαιδευτικού και εν γένει τα εργασιακά δικαιώματα ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Της συνέντευξης τύπου θα προηγηθεί επίσκεψη κλιμακίου της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους της διοίκησης του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί σημαντικό ΠΥΣΔΕ όπου θα τεθεί ζήτημα εφαρμογής των νόμων και απόφασης του ΚΥΣΔΕ σε σχέση με την αυθαίρετη απόλυση εκπαιδευτικού στο εν λόγω σχολείο.

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Η ΟΙΕΛΕ και ο ΣΙΕΛΒΕ (στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι αρκετοί εκπαιδευτικοί από τα ιδιωτικά μειονοτικά σχολεία), είναι υποχρεωμένοι να παρέμβουν, καθώς στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης έχει προκύψει θέμα μη τήρησης της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και των αποφάσεων θεσμικών οργάνων της εκπαίδευσης, αλλά και καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι θα γίνει κάθε ενέργεια προκειμένου να δικαιωθεί ο αυθαίρετα απολυθείς συνάδελφος και να τηρηθεί ο Ν. 4415/2016.

Οι πολιτικές/ιδεολογικές απόψεις, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και οι αντιλήψεις ενός εκπαιδευτικού δεν μπορούν να διώκονται σε κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο σχολείο της χώρας μας και της Ε.Ε. εν έτει 2017. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του ΣΙΕΛΒΕ θα αποκαλύψουν συγκεκριμένα στοιχεία για την υπόθεση και θα αναφερθούν γενικότερα στα θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img