ΑρχικήΑνακοινώσειςΗΜΙΜΕΤΡΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΤΩΝ...

ΗΜΙΜΕΤΡΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του τόπου είχε ζητήσει το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας, προκειμένου να προστατευθούν μαθητές, εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, κυρίως δε οι ηλικιωμένοι που είναι η πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Ευτυχώς λίγες ώρες αργότερα επεβλήθη η προσωρινή, για 14 ημέρες, απαγόρευση λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, φροντιστηρίων, ΚΞΓ, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων.

Το σημαντικό αυτό μέτρο, όμως, κινδυνεύει να αποβεί άχρηστο, καθώς χώροι μαζικής συγκέντρωσης νέων εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτοί. Εμβρόντητοι οι πολίτες διαπιστώνουν πως οι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων, οι σπουδαστές και οι φοιτητές κατακλύζουν πλέον τις καφετέριες, εκλαμβάνοντας την έκτακτη κατάσταση ως περίοδο διακοπών. Δυστυχώς, στη χθεσινή κυβερνητική απόφαση για την προσωρινή άρση λειτουργίας των χώρων  αναψυχής δεν περιλαμβάνονται οι καφετέριες που αποτελούν τον κύριο χώρο διασκέδασης των νέων ανθρώπων.

Αποτελεί σίγουρα ζήτημα ατομικής ευθύνης η ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σ’ αυτό το πλαίσιο απευθύνουμε έκκληση σε κάθε νέο και στους γονείς να αποφεύγουν τις μαζικές συναθροίσεις. Ωστόσο, η κύρια ευθύνη βαρύνει το κράτος που θα πρέπει άμεσα να πάρει σκληρές, αλλά αναγκαίες αποφάσεις για να μην βιώσουμε ακόμη πιο οδυνηρά την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Imperial στο Λονδίνο, Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος «Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Είμαστε (στην Ελλάδα) ακόμα στο παράθυρο ευκαιρίας να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού».

Ας αξιοποιήσει η κυβέρνηση αυτό το παράθυρο ευκαιρίας όσο είναι καιρός…

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img