ΑρχικήΕιδήσειςΥΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ...

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔ. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

- Advertisement -spot_img

Με την Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε για την Ιδιωτική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την ανακοίνωση της ένταξης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μονάδων στο πληροφοριακό σύστημα myschool ξεκινά μια πορεία αναστροφής της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων ετών που είχαν οδηγήσει στην πλήρη απορρύθμιση της νομοθεσίας για την ιδιωτική εκπαίδευση και στη γιγάντωση της ανομίας. Δίδεται ένα πρώτο αποφασιστικό χτύπημα σε πρακτικές αδήλωτης και παράνομης εργασία και νόθευσης ενδοσχολικών διαδικασιών, ενώ διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Με την ένταξη στο πληροφοριακό σύστημα myschool και την υποχρέωση των ιδιωτικών σχολείων να καταχωρούν κάθε στοιχείο που σχετίζεται με τις απουσίες των μαθητών, τα ωρολόγια προγράμματα και το σύνολο των παρεχόμενων δράσεων, εξασφαλίζεται ότι σε μεγάλο βαθμό φαινόμενα αδήλωτης εργασίας, παραχάραξης ενδοσχολικών διαδικασιών (καταστρατήγηση ωρολογίου προγράμματος, απονομή τίτλων σε μαθητές με ελλιπή φοίτηση κ.λπ.) θα αντιμετωπιστούν. Η Υπουργική Απόφαση που μόλις εκδόθηκε για την ιδιωτική Π.Ε. ενισχύει τον εποπτικό ρόλο της πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς υποχρεώνει τα ιδιωτικά σχολεία να καταθέτουν όλες τις εκτός ωρολογίου προγράμματος δράσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και να δηλώνουν τους εκπαιδευτικούς που θα τις διεξάγουν. Επειδή μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη ζώνη λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων ήταν η πιο προβληματική σε ό, τι αφορά την τήρηση της εκπαιδευτικής, της εργατικής και της φορολογικής νομοθεσίας με οξυμένο το πρόβλημα της μαύρης εργασίας και της φοροδιαφυγής, είναι σαφές πως η εξέλιξη αυτή όχι μόνο αποκαθιστά συνθήκες νομιμότητας και διαφάνειας, αλλά ανοίγει πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Η Ομοσπονδία κρίνει ως θετικές τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας, θεωρώντας ωστόσο ότι ακόμη εκκρεμεί το τεράστιο ζήτημα της πλήρους επαναφοράς της εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας και η επανασύσταση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, με σκοπό την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας στο χώρο μας.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img