ΑρχικήΑνακοινώσεις"Ήταν ελεύθερος, ήταν δίκαιος, ήταν άνθρωπος". Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση...

“Ήταν ελεύθερος, ήταν δίκαιος, ήταν άνθρωπος”. Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ για τον Πρόεδρό μας Μιχάλη Κουρουτό

- Advertisement -spot_img

Το βράδυ της 7ης Σεπτέμβρη δύσκολα θα ξεχαστεί από τους δεκάδες  ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, που γέμισαν την Αίθουσα Βεργίνα του Ξενοδοχείου Capsis για την εκδήλωση μνήμης για το Μιχάλη Κουρουτό που συνδιοργάνωσαν ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ.

Ο Μιχάλης πάντοτε είχε ένα ξεχωριστό δέσιμο με τη Θεσσαλονίκη και τον ΣΙΕΛΒΕ. Σε μια περιοχή με πολλά “δύσκολα” σχολεία και συχνά σκληρές εργοδοσίες όπου όμως, με τον ακάματο αγώνα του Μιχάλη, οι εκπαιδευτικοί κατέκτησαν εργασιακές σχέσεις αξιοπρέπειας. Σε μια περιοχή όπου δεν έκανε μόνο συναδέλφους και συναγωνιστές, αλλά στενούς, αδελφικούς φίλους.

Όλες οι γενιές ιδιωτικών εκπαιδευτικών ήταν εκεί. Συνάδελφοι από την εποχή του Αποστόλη Ανδρέου που διατέλεσε για λίγο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι νεότερους εκπαιδευτικούς που τον έμαθαν στη δύσκολη τελευταία διετία μέσω τηλεδιασκέψεων. Ήρθαν για να τιμήσουν τον μεγάλο απόντα που όμως ήταν παρών. Τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που επηρέασε καταλυτικά το χώρο της Παιδείας στην Ελλάδα, που προώθησε το μοντέλο του ακομμάτιστου, επιστημονικού συνδικαλισμού ως την μοναδική βιώσιμη πρόταση για το εργατικό κίνημα του μέλλοντος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του ΣΙΕΛΒΕ Δημήτρη Σελέκο, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του Συλλόγου και τις πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις σε σχολεία της Χαλιδικής και της Λάρισας, όπου καταδείχθηκε ότι η απουσία της κρατικής εποπτείας δεν είναι τυχαία, αλλά λειτουργεί προς όφελος των εργοδοτών. Κάλεσε τους συναδέλφους στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου στη ΔΕΘ και τόνισε την αναγκαιότητα ο Σύλλογος να συνεχίσει δυναμικά και με ενότητα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος που παρουσίασε τους στόχους της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα. Τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το επιστημονικό-ερευνητικό προφίλ της ΟΙΕΛΕ, ζητώντας τη συνδρομή όλων των συναδέλφων για να αναπτυχθεί η εξωστρέφεια του κλάδου και να προβληθεί η ποιοτική δουλειά που οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί παρέχουν. Ενημέρωσε τους παριστάμενους για την κατάθεση υπομνήματος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τις εκδικητικές και καταχρηστικές απολύσεις που υποκρύπτουν διάκριση.  Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθησή του ότι με ενότητα και συντονισμένη δουλειά, ο κλάδος θα πετύχει τους στόχους του και θα αποκαταστήσει την αυτονομία και την αξιοπρέπεια του ιδιωτικού εκπαιδευτικού λειτουργού.

Αμέσως μετά, προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από τη συνδικαλιστική πορεία και δράση του Μιχάλη Κουρουτού. Ο Γ. Χριστόπουλος, αφού αναφέρθηκε στην προσφορά και το έργο του αείμνηστου Προέδρου μας, κάλεσε τους παριστάμενους να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους με το Μιχάλη. Τότε ξεκίνησε το πιο συγκινητικό τμήμα της εκδήλωσης. Το έργο και η προσωπικότητά του αναδείχθηκαν μέσα από τις ζεστές, ανθρώπινες ιστορίες συναδέλφων που θυμήθηκαν πώς τον γνώρισαν, πώς τους στάθηκε σε δύσκολες περιόδους, πώς πολέμησε την εργοδοτική αυθαιρεσία στα σχολεία τους. Δεν έλειψαν φυσικά και αφηγήσεις πιο “ιλαρές”, καθώς ο Μιχάλης ήταν γνωστός για τον αλέγρο χαρακτήρα και το πηγαίο χιούμορ του.

Η εκδήλωση έκλεισε με τα λόγια του “λαουτιέρη” των γλεντιών της ΟΙΕΛΕ Σταύρου Βουρβαχάκη που με τρεις κουβέντες τα είπε όλα: “Ο Μιχάλης ήταν δίκαιος, ήταν ελεύθερος, ήταν άνθρωπος. Δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί ποτέ”.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img