ΑρχικήΑνακοινώσειςKAΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε....

KAΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΟΥΝ! ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ αναγκάστηκε σήμερα να αποστείλει εξώδικο προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης του ΣΙΕΙΕ, διότι με χθεσινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου (η οποία διανεμήθηκε ως Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ), με αφορμή την παρέμβαση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ στην Ε.Ε. για τους παράνομους τίτλους σπουδών και την πιστοποίηση από ιδιωτικούς φορείς της εκπαίδευσης, ξεπέρασαν κάθε όριο, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κακοήθη, ανήθικο, αδίστακτο και επικεφαλής μιας «κλίκας που επιδιώκει ιδιοτελή συμφέροντα» και συλλήβδην όλους τους συνδικαλιστές της ΟΙΕΛΕ ως ανθρώπους την ανηθικότητα των οποίων «γνωρίζουν οι πάντες».
Αντιλαμβανόμαστε ότι Υπουργείο Παιδείας και ορισμένοι ιδιοκτήτες είναι έντρομοι. Έντρομοι, διότι η Ε.Ε., μετά την παρέμβαση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, διαπιστώνει ότι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης  συντηρούνται και γιγαντώνονται φαινόμενα ανομίας που τραυματίζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και ναρκοθετούν την ισονομία ανάμεσα σε μαθητές ελληνικών και ευρωπαϊκών σχολείων. Δεν αντιλαμβανόμαστε όμως πώς είναι δυνατόν μια ανάρτηση που στοχεύει να αναδείξει, θεμιτά, την όποια νομικής φύσεως σύγκρουση του Συνδέσμου με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να μετατρέπεται σε ένα δια του τύπου συκοφαντικό παραλήρημα με βαρύτατους υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον δεκάδων εκπροσώπων της Ομοσπονδίας.
Η ΟΙΕΛΕ και οι εκπρόσωποί της ποτέ δεν απαξίωσαν το τεράστιο έργο και την προσφορά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και πάρα πολλών ιδιωτικών σχολείων (αυτών που εξακολουθούν να λειτουργούν ως εκπαιδευτικοί οργανισμοί κι όχι ως μπακάλικα) για την ελληνική κοινωνία και την εκπαίδευση. Αυτοί που απαξιώνουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και το έργο τους είναι όσοι θέλουν να τα μετατρέψουν από κέντρα αγωγής και πολιτισμού σε μηχανισμούς παραγωγής παράνομων τίτλων, σε σούπερ μάρκετ «γνώσης» με εκπαιδευτικό προσωπικό απαξιωμένο και χωρίς δικαιώματα. Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούν ως σχολεία θα μας έχουν συμμάχους και συμπαραστάτες, τονίζουμε όμως ότι θα είμαστε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο  απέναντι σε όσους επιδιώκουν διαχρονικά την αλλοίωση του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης που σύμφωνα με το Σύνταγμα παρέχουν τα ιδιωτικά σχολεία.

Δείτε εδώ το εξώδικο που απέστειλε η ΟΙΕΛΕ στον Πρόεδρο και τη διοίκηση του ΣΙΕΙΕ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img