ΑρχικήΕιδήσειςΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

- Advertisement -spot_img

Τελειώνει το καθεστώς των συνταξιούχων στα ιδιωτικά σχολεία σε οποιαδήποτε θέση ευθύνης και αν υπηρετούν (εκπαιδευτικού, ή θέση ευθύνης)  μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Με σημερινή του παρέμβαση  καλεί  τη Διεύθυνση Δ.Ε. Β’ Αθήνας   να εφαρμόσει άμεσα το νόμο και να απομακρύνει τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς από τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής της εποπτείας της.  Βεβαίως, όπως ήδη γνωρίζετε, το θέμα αφορά κατά κύριο λόγο το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Saint Joseph που παρανόμως απασχολεί συνταξιούχους, τόσο σε θέση εκπαιδευτικού όσο και σε θέση Γυμνασιάρχη, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β’ Αθήνας και παρά τις δύο διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπ Παιδείας σε ερωτήματα  της εν λόγω Διεύθυνσης.

Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη οδηγία του Υπουργείου Παιδείας αφορά διασταλτικά όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας. Επομένως, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που εξακολουθούν παρανόμως να απασχολούν συνταξιούχους, θα πρέπει άμεσα να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία. Από τη σημερινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, άλλωστε, προκύπτει με σαφήνεια ότι οι  μη τηρούντες το νόμο θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχική και ποινική δίωξη.

Δείτε εδώ την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img