ΑρχικήΑνακοινώσειςΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ»

- Advertisement -spot_img

Πρόσφατα είχαμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα άρθρο που αφορούσε το όργιο απλήρωτης εργασίας σε ιδιωτικά σχολεία. Παραλάβαμε καταγγελία του Παραρτήματος του ΣΙΕΛ στα Εκπαιδευτήρια «Κωστέα-Γείτονα» σύμφωνα με την οποία καθυστερεί συστηματικά η καταβολή της μισθοδοσίας, ενώ δεν πληρώνονται οι υπερωρίες των εκπαιδευτικών, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Επειδή η παραβίαση της νομιμότητας σε ό, τι αφορά τις αμοιβές των εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο σχολείο τείνει να λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά, η ΟΙΕΛΕ με έγγραφά της ζητά σήμερα από την Επιθεώρηση Εργασίας Παλλήνης και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να παρέμβουν. Ωστόσο, είναι σαφές πως για την κατάσταση στο συγκεκριμένο σχολείο, όσο και σε αρκετά άλλα που παραβιάζουν τη νομιμότητα, υπάρχει σοβαρή ευθύνη της πολιτείας που γνωρίζει την κατάσταση, αλλά δεν λαμβάνει μέτρα.

Όπως έχουμε επισημάνει με σειρά επιστολών στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, είναι αναγκαία η άμεση επανασύσταση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης για να υπάρξει αρτιότερη εποπτεία του χώρου. Πρέπει, επίσης, οι εποπτικές αρχές του Υπουργείου Παιδείας, ακόμη και σε συνεργασία με αυτές του Υπουργείου Εργασίας, να προχωρήσουν σε ουσιαστικούς ελέγχους των ιδιωτικών σχολείων.

Δείτε εδώ τα έγγραφα της Ομοσπονδίας

Δείτε εδώ την καταγγελία του παραρτήματος του ΣΙΕΛ των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img