ΑρχικήΑνακοινώσειςΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

- Advertisement -spot_img

Πριν από λίγο η Ομοσπονδία μας έλαβε γνώση σοβαρής καταγγελίας για το ίδιο σχολείο όπου συνέβη ο εγκλεισμός του μικρού μαθητή στο σχολικό λεωφορείο. Πιο συγκεκριμένα, μας καταγγέλθηκε ότι σε εκδρομή που διοργάνωσε το εν λόγω εκπαιδευτήριο για σκι στα Καλάβρυτα, οι αρμόδιοι «ξέχασαν» μαθητή της Α’ Γυμνασίου εκεί και έφυγαν για την Αθήνα! Βεβαίως, το θέμα δεν αφορά μόνο μια ακόμη εμφανή περίπτωση παραμέλησης μαθητή. Έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το σχολείο διοργανώνει εκδρομές μαθητών χωρίς καμιά έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας. Αναρωτιέται κάποιος, ποιος αναλαμβάνει την νομική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο.

Από τα περιστατικά αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκύπτει εύλογα πως είναι αναγκαία, όχι η μείωση (ή ακόμη και η κατάργηση) της εποπτείας του κράτους που ορισμένοι επιδιώκουν, αλλά η ενίσχυση των ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και, κυρίως, η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών.  

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img