ΑρχικήΑνακοινώσειςΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΟΚ ΓΙΑ ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΟΚ ΓΙΑ ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Advertisement -spot_img

ayto
Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες εκπαιδευτικών σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αττικής και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση του νόμου αποκαλύπτονται απίστευτα πράγματα που λαμβάνουν χώρα σε ένα σχολείο «υπεράνω υποψίας» και δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το τι πραγματικά συμβαίνει, πίσω από τους τοίχους των υπόλοιπων κερδοσκοπικών ιδιωτικών σχολείων, όπου μια άτυπη Ομερτά χτισμένη από το φόβο της αναιτιολόγητης απόλυσης κρατά τα στόματα κλειστά.

Οι καταγγελίες που σήμερα έφτασαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας αφορούν βαρύτατες παραβιάσεις της νομοθεσίας και μαρτυρούν ένα αδιανόητο, μεσαιωνικό καθεστώς εργασίας για τους συναδέλφους μας. Πιο συγκεκριμένα:
• Το σχολείο διοικείται επί της ουσίας από …υπάλληλο, ο οποίος υποκαθιστά τη Διεύθυνση και τρομοκρατεί όλους όσοι εργάζονται σ’ αυτό.
• Εκπαιδευτικοί απειλούνταν ότι θα απολυθούν, εάν δεν κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στα παιδιά του εν λόγω «διοικούντος» υπαλλήλου του σχολείου
• Εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου αναγκάστηκαν να υπογράψουν έγγραφο ότι επιθυμούν …τη μείωση (!) του ωραρίου τους και τη συνεπακόλουθη μείωση του μισθού τους
• Συνάδελφοι που αρνήθηκαν να συναινέσουν στις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις της διοίκησης του σχολείου απολύθηκαν. Οι απολύσεις τους υπογράφηκαν, όχι από το νόμιμο εκπρόσωπο του σχολείου, αλλά παρανόμως από υπάλληλο του …λογιστηρίου!
• Μέχρι στιγμής έχει καταβληθεί στους εκπαιδευτικούς τμήμα του μισθού του Ιουνίου και είναι άγνωστο πότε θα καταβληθούν οι οφειλόμενες αποδοχές αλλά και ο μισθός του τρέχοντος μηνός.
Οι εξαιρετικά σοβαρές αυτές καταγγελίες φωτίζουν τις αθέατες πλευρές μιας δύσοσμης κατάστασης που τα τελευταία δύο χρόνια έχει εγκαθιδρυθεί στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Εκμεταλλευόμενοι την πλήρη νομοθετική απορρύθμιση στην ιδιωτική εκπαίδευση, την απόσυρση της κρατικής εποπτείας από αυτήν και την κατάργηση ακόμη και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων επιβάλλουν συνθήκες ζούγκλας και προχωρούν σε σημαντικές παραβιάσεις της νομοθεσίας που δεν αφορούν μόνο τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, αλλά και την αλλοίωση του εκπαιδευτικού αγαθού μέσω νόθευσης βαθμολογιών, παραχάραξη ωρολόγιων προγραμμάτων και έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών.

Γίνεται πλέον φανερό ότι η επίσημη πολιτεία και το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τον τερματισμό τέτοιων φαινομένων στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας. Η Ομοσπονδία θα προχωρήσει άμεσα σε καταγγελίες των υπεύθυνων για τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο και θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια προκειμένου όσοι παραβίασαν τη νομοθεσία να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img