ΑρχικήΑνακοινώσειςΚαταγγέλλουν μεγάλη αλυσίδα φροντιστηρίων για παράνομη τηλεδιάσκεψη, πλήθος αναφορών για Φροντιστήρια και...

Καταγγέλλουν μεγάλη αλυσίδα φροντιστηρίων για παράνομη τηλεδιάσκεψη, πλήθος αναφορών για Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών που δηλώνουν ότι δεν θα πληρώσουν τις δύο ημέρες γενικής αργίας

- Advertisement -spot_img

Εκμεταλλευόμενοι την διαχρονικά φτωχή εποπτεία του χώρου της μη τυπικής εκπαίδευσης, κάποιοι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών κάνουν πάρτι στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Χθες λάβαμε σοβαρότατη καταγγελία για μεγάλη, γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων. Σύμφωνα με αυτήν:

«Η κεντρική διοίκηση των φροντιστηρίων ……….. αποφάσισε σήμερα (25/01/2022) οι καθηγητές να κάνουν μάθημα διαδικτυακά, αν και ανακοινώθηκε γενική αργία με κρατική απόφαση. Επίσης έδωσε την ίδια οδηγία στα υπόλοιπα κέντρα στην Αττική. Τα περισσότερα δεν την ακολούθησαν, όμως κάποια από αυτά έκαναν πράξη την οδηγία αυτή όπως το φροντιστήριο του Πειραιά, της Νέας Σμύρνης και της Νέας Φιλαδέλφειας». 

Επίσης, έχουμε καταγράψει μεγάλο αριθμό Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών που ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς ότι θα κάνουν τηλεκπαίδευση αλλά και ότι δεν πρόκειται να τους πληρώσουν για τις δύο ημέρες της γενικής αργίας, παρά μόνο αν «αναπληρώσουν» τις «χαμένες ώρες». Αγνοούν έτσι επιδεικτικά τη ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία «στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν  για τις 2 μέρες (25/1 και 26/1) κανονικά από τους εργοδότες τους». Μάλιστα αναφέρει η ρύθμιση ότι οι εργοδότες απαλλάσσονται της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά όπως καλά γνωρίζουμε από την περίοδο του lockdown και των εικονικών αναστολών, οι συγκεκριμένοι επιτήδειοι ιδιοκτήτες ξέρουν πώς να κατακλέβουν και το κράτος και τους εργαζόμενους και τους γονείς!

Η ΟΙΕΛΕ ήδη αποστέλλει αναφορές στο Υπουργείο Παιδείας, στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας και στον ΕΟΠΠΕΠ για όσες καταγγελίες έχει στη διάθεσή της. Καλούμε τους συναδέλφους, έστω ανώνυμα, να σπάσουν το φόβο και να ενημερώνουν για τις παρανομίες. Είναι ο μόνος τρόπος να ξεκινήσει, επιτέλους, η κάθαρση στον βαριά παραβατικό χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων στις εκπαιδευτικές αυτές μονάδες.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να κινηθούν οι εποπτικές αρχές της πολιτείας και να τιμωρήσουν παραδειγματικά αυτούς που θεωρούν εαυτόν υπεράνω νόμων.

EKTAKTO

Τηλεκπαίδευση πραγματοποίησε χθες, όπως μας πληροφόρησαν γονείς, εκπαιδευτήριο στα Βόρεια Προάστια. Εστάλησαν αναφορές στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στον ΣΕΠΕ.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img