ΑρχικήΑνακοινώσειςΚλιμάκιο ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και στην Διεύθυνση Β/μιας Εκπαίδευσης Ανατ....

Κλιμάκιο ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και στην Διεύθυνση Β/μιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης

- Advertisement -spot_img

Κλιμάκιο ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Χριστόπουλο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Σελέκο επισκέφτηκαν σήμερα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον President Dr. Jeff Lansdale, παρουσία του εκπαιδευτικού του σχολείου και μέλους του ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ Απ. Βουρκούδη, στην οποία έγινε συζήτηση για την κρισιμότητα βελτίωσης της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ιδίως σε επαγγέλματα που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή. Παρουσιάστηκαν στοιχεία από την Ερήσια Έκθεση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για τη δραματική επιδείνωση των στοιχείων για το γεωργικό-κτηνοτροφικό τομέα στην Ελλάδα (όπου είμαστε 26οι στις 27 χώρες της Ε.Ε.) και συζητήθηκε πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση υποψήφιων στελεχών του αγροδιατροφικού τομέα με βάση τις πιο σύγχρονες μεθόδους.  Τέλος, συμφωνήθηκε ότι η ποιότητα ενός εκπαιδευτικού οργανισμού εξαρτάται από τις ομαλές εργασιακές συνθήκες και το σεβασμό στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των συναδέλφων στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο-Λύκειο. Αναλύθηκαν οι πολιτικές και ερευνητικές πρωτοβουλίες της ΟΙΕΛΕ και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις μας για τα εργασιακά και για γενικότερα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο μετέβη στη Διεύθυνση Β/μιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διευθύντρια κ. Ζ. Βαζούρα. Οι εκπρόσωποί μας τόνισαν την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των ελέγχων στα σχολεία της περιοχής, ανέφεραν συγκεκριμένα περιστατικά παρανομιών και ζήτησαν τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τις περιπτώσεις αυτές. Η Διευθύντρια δεσμεύτηκε για την προσπάθεια καταπολέμησης της παραβατικότητας σε ιδιωτικά σχολεία της περιοχής.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μελών του ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ ενημερωτική συνάντηση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ με εκπαιδευτικούς από τα ιδιωτικά σχολεία της πόλης.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img