ΑρχικήΑνακοινώσειςΚων. Μάρκου (Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ) στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής: «Φιμώνετε...

Κων. Μάρκου (Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ) στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής: «Φιμώνετε την ΟΙΕΛΕ αλλά και κάθε φορέα που διαφωνεί με την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας» – Αιχμηρό σχόλιο της Εφ.Συν για τον αποκλεισμό της Ομοσπονδίας

- Advertisement -spot_img

Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Κων/νος Μάρκου, στη χθεσινή του τοποθέτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε στον εσκεμμένο αποκλεισμό της ΟΙΕΛΕ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη με τους φορείς.

Ο κ. Μάρκου τόνισε ότι η ΟΙΕΛΕ αποκλείεται (και όχι, όπως ανέφερε, για πρώτη φορά) από τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπως και άλλοι φορείς που διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία. Για το λόγο αυτό, και για να ακουστεί η φωνή της Ομοσπονδίας έστω και έμμεσα, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαβάσει απόσπασμα της επιστολής διαμαρτυρίας της ΟΙΕΛΕ προς την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Πιο συγκεκριμένα, διάβασε το ακόλουθο τμήμα:

«Όπως γνωρίζετε, τα προς συζήτηση θέματα και ειδικά ο επιχειρούμενος αποκλεισμός 20.000 και πλέον υποψηφίων από τα ΑΕΙ, αφορούν και τις χιλιάδες μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία. Η ΟΙΕΛΕ γνωρίζει άριστα την ανθρωπογεωγραφία μαθητών και εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτά καθώς και τις επιπτώσεις από τις κυβερνητικές επιλογές στην προετοιμασία των μαθητών. Επιπλέον, και με την βοήθεια στοχευμένων ερευνών της ΟΙΕΛΕ και του ερευνητικού της Ινστιτούτου, η Ομοσπονδία μας είναι απολύτως προετοιμασμένη να αναδείξει τις οδυνηρές επιπτώσεις των παραπάνω Κυβερνητικών επιλογών όχι μόνο στους τελειόφοιτους αλλά και στους μαθητές των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου.

Υπενθυμίζουμε, δε, ότι το ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ έχει πραγματοποιήσει σωρεία ερευνών, τα πορίσματα των οποίων είναι πολύτιμα για το Υπουργείο Παιδείας και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να κατανοήσει την πραγματικότητα και τις ανάγκες του σημερινού Λυκείου.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων – ο οποίος μόλις ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, αξιολογείται ήδη με «Άριστα» στον ακραίο αποκλεισμό Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών ενώσεων – επέλεξαν την φίμωση αυτών των φορέων».

Δείτε εδώ το βίντεο με την τοποθέτηση του Βουλευτή κ. Μάρκου (η αναφορά στην ΟΙΕΛΕ μετά το 08:30)

Επίσης, η Εφημερίδα των Συντακτών με αφορμή τον αποκλεισμό της ΟΙΕΛΕ από την συζήτηση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής δημοσίευσε  αιχμηρή αναφορά με τίτλο «Ούτε τα προσχήματα» που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img