ΑρχικήΕιδήσειςΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η «ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ...

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η «ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Γ.Ι.Ε.Ι.Ε. ΖΗΤΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε ενημερώσει για τη στάση ορισμένων ελληνογαλλικών σχολείων που, ακολουθώντας πλήρως την ακραία, νεοφιλελεύθερη γραμμή του ΣΙΣ (πρώην ΣΙΕΙΕ), αποφάσισαν να στήσουν «αντάρτικο» εναντίον της εφαρμογής του νέου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Χαρακτηριστικές είναι οι ενέργειες της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph που αρνείται να συμμορφωθεί με τη νέα νομοθεσία για την ιδιωτική εκπαίδευση και με τις επανειλημμένες συστάσεις της Διεύθυνσης ΔΕ Β’ Αθήνας, διατηρώντας παρανόμως στη θέση του συνταξιούχο εκπαιδευτικό σε θέση Γυμνασιάρχη. Μάλιστα οι διοικούντες απέστειλαν ψευδέστατη και παραπλανητική επιστολή προς τους γονείς, η οποία θύμιζε ανακοίνωση αντιπολιτευόμενου κόμματος και παραπληροφορούσε συνειδητά τους αποδέκτες της για το ζήτημα των απογευματινών δραστηριοτήτων του σχολείου.

Είναι εμφανές ότι οι ενέργειες αμφισβήτησης νόμων και θεσμών της πολιτείας μερίδας των Ελληνογαλλικών Σχολείων έρχονται σε αντίθεση με τον παραδοσιακό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα τους και τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Ταυτόχρονα δημιουργούν πρωτοφανείς κινδύνους για τη συνολική λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα, καθώς λειτουργούν (ενδεχομένως άθελά τους) ως «λαγοί» της πολιτικής του ΣΙΣ του οποίου διακηρυγμένος στόχος είναι η μετατροπή της εκπαίδευσης σε εμπορεύσιμο είδος χωρίς εποπτεία από την πολιτεία. Για τους λόγους αυτούς η ΟΙΕΛΕ ζήτησε με σημερινή επιστολή της επείγουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Γ.Ι.Ε.Ι.Ε. (Γραμματείας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα που εκπροσωπεί τα Ελληνογαλλικά Σχολεία) Αδελφό Ματθαίο Λεβαντίνο προκειμένου να συζητηθεί το κρίσιμο αυτό θέμα.

Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img