ΑρχικήΑνακοινώσειςΚράτος εν κράτει μεγάλο επαρχιακό ιδιωτικό σχολείο, ο Διευθυντής του είναι παρανόμως...

Κράτος εν κράτει μεγάλο επαρχιακό ιδιωτικό σχολείο, ο Διευθυντής του είναι παρανόμως μέτοχος επιχείρησης και απουσιάζει για μεγάλα διαστήματα από τα καθήκοντά του

- Advertisement -spot_img

Πλήρης περιφρόνηση των ελεγκτικών θεσμών της πολιτείας από μεγάλο και ισχυρό επαρχιακό σχολείο, το οποίο ποντάροντας προφανώς στις διασυνδέσεις του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Ο Διευθυντής του Λυκείου του σχολείου παρανόμως ασκεί εμπορία και είναι στέλεχος εταιρείας, ενώ παίρνει «άδεια από τη σημαία» χωρίς να δίνει λογαριασμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω, βάσει του καταστατικού είναι εκπρόσωπος, ταμίας και συνδιαχειριστής εταιρείας, γεγονός που απαγορεύεται αυστηρά από τον υπαλληλικό κώδικα. Επίσης, σύμφωνα με συγκεκριμένες καταγγελίες, λείπει για μεγάλα χρονικά διαστήματα από τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που λάβαμε από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ο συγκεκριμένος δεν ενημέρωσε ποτέ τη Διεύθυνση για την εμπλοκή του με εμπορική εταιρεία, για το ότι αποτελεί συνδιαχειριστή της εταιρείας αυτής ή για τις πολυήμερες απουσίες του.

Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης τη διενέργεια ΕΔΕ με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση του ζητήματος και των ενδεχόμενων ευθυνών της διοίκησης του σχολείου. Επειδή θεωρούμε εξαιρετικά πιθανή την παρέμβαση «άνωθεν» για να προστατευθεί ο συγκεκριμένος και το σχολείο, ενημερώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που εμπλέκονται στην υπόθεση.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img