ΑρχικήΑνακοινώσειςΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ...

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

- Advertisement -spot_img

Μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, μετά από αίτημα των εκπροσώπων των εργαζόμενων και των κοινωνικών εταίρων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, καθώς και των Προέδρων του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) και της ΠΟΣΥΠ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο του Υπουργείου. Αντικείμενο της συνάντησης η τραγική κατάσταση στον ΕΟΠΠΕΠ και οι ζοφερές προοπτικές για το μέλλον του. Στη συνάντηση συμμετείχαν, πέρα από τον Υπουργό Παιδείας και τη Διευθύντρια του γραφείου του κ. Μουντζούρογλου, τρεις εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων του ΕΟΠΠΕΠ (ο Πρόεδρος κ. Θ. Δασκαλάκης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Δ. Ζέζας και το μέλος κ. Κ. Γιαγτζόγλου), οι εκπρόσωποι των εργατικών και εργοδοτικών οργανώσεων  στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ κ.κ. Μ. Κουρουτός και Γ. Παπαργύρης, ο Πρόεδρος του ΕΚΑ κ. Γ. Μυλωνάς και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ κ. Σ. Φωτιάδης.

Ο συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου όλα τα ζητήματα που αφορούν τον ΕΟΠΠΕΠ και τα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί την τελευταία διετία με τη νέα του διοίκηση, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Αρκεί να αναφερθεί ότι οι σημαντικότερες Διευθύνσεις είναι υποστελεχωμένες, καθώς εργαζόμενοι αποχωρούν κακήν-κακώς λόγω των δυσμενέστατων εργασιακών σχέσεων, με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΠΕΠ να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις του (διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης κ.λπ.).

Ο Υπουργός Παιδείας άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα και τις αναλυτικές προτάσεις που τέθηκαν υπόψιν του, προκειμένου να βγει ο ΕΟΠΠΕΠ από το σημερινό αδιέξοδο και δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει μέχρι αύριο στο κείμενο που του εγχείρισαν οι εκπρόσωποι εργαζόμενων και κοινωνικών εταίρων.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img