ΑρχικήΑνακοινώσειςUPDATE: ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ...

UPDATE: ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

- Advertisement -spot_img

Η υπογραφή της Αριθμ. οικ. 16073/287/2020 (ΦΕΚ Β’ 1547/22-04-2020) Κ.Υ.Α. με τίτλο «Διεύρυνση των δικαιούχων των μέτρων στήριξης εργαζομένων που πλήττονται σημαντικά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19, σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι είτε εργάζονται σε πολλαπλούς εργοδότες είτε λόγω της φύσεως του επαγγέλματος, ασφαλίζονται με ειδικές διατάξεις» δίδει πλέον τη δυνατότητα στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς (κυρίως Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κέντρων Ξένων Γλωσσών και ιδιωτικών ΙΕΚ) να ξεκινήσουν την υποβολή δηλώσεων στο Π.Σ. Εργάνη. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Υπουργείου Εργασίας, λόγω τεχνικών θεμάτων με το ΠΣ Εργάνη, η υποβολή των δηλώσεων των νέων δικαιούχων θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει μέχρι τις 10 Μαΐου. 

Σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 3 της Κ.Υ.Α. :

  1. Οι δικαιούχοι του άρθρου 1 για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού του άρθρου 2, υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.
  2. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πραγματοποιείται κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχου των στοιχείων των δυνητικά δικαιούχων με τα στοιχεία που τηρούνται στα Π.Σ. του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και σχετικά αρχεία λοιπών συναρμόδιων φορέων.

Για να μην υπάρχει καμιά παρανόηση, τονίζουμε ότι η ρύθμιση αφορά ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς με πολλαπλούς εργοδότες, ένας (ή περισσότεροι) εκ των οποίων εμφανίζονται ενεργοί (δεν έχουν θέσει την εκπαιδευτική μονάδα σε αναστολή).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να μπορεί να λάβει κάποιος ιδιωτικός εκπαιδευτικός το επίδομα, θα πρέπει ένας από τους εργοδότες που έχουν θέσει τις μονάδες σε αναστολή, να έχει αναστείλει τη σύμβασή του.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img