ΑρχικήΑνακοινώσειςΞεκίνησαν οι Γενικές Συνελεύσεις Σωματείων από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce), επί...

Ξεκίνησαν οι Γενικές Συνελεύσεις Σωματείων από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce), επί ποδός ο κλάδος για την ακύρωση του εκτρώματος Κεραμέως

- Advertisement -spot_img

Ξεκίνησαν σήμερα, μετά την απόφαση του ανοιχτού ΔΣ της ΟΙΕΛΕ της 31/8, οι Γενικές Συνελεύσεις Σωματείων της Ομοσπονδίας.

Η αρχή έγινε στο αμφιθέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce) παρουσία πολύ μεγάλου αριθμού συναδέλφων με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας. Την ΟΙΕΛΕ εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γ. Χριστόπουλος και το μέλος του ΔΣ Μ. Σαβοριανάκης.

Ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας ανέλυσε στους συναδέλφους τα σημεία του νέου νόμου και τις δυσμενείς επιπτώσεις του στο εκπαιδευτικό αγαθό, στις εργασιακές μας σχέσεις και στη νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών. Ταυτόχρονα παρουσίασε την πρόταση της ΟΙΕΛΕ για νομικές και πολιτικές ενέργειες δεν Ελλάδα και στο εξωτερικό και πρότεινε στο σώμα την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας και την αγωνιστική συμπόρευση με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Το μέλος του ΔΣ Μ. Σαβοριανάκης αναφέρθηκε στην κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια με εκκίνηση το νόμο Διαμαντοπούλου. Τέλος, μίλησε για την αναγκαιότητα αγωνιστικής συσπείρωσης και αγώνα για να μην περάσουν οι άθλιες ρυθμίσεις Κεραμέως.

Οι συνελεύσεις θα συνεχιστούν αύριο με τη ΓΣ του παραρτήματος του ΣΙΕΛ στα Εκπαιδευτήρια ο Πλάτων και μεθαύριο με τη ΓΣ του αντίστοιχου παραρτήματος στην Ερασμειο.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img