ΑρχικήΑνακοινώσειςΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΟΜΕΔ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΜΕ...

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΟΜΕΔ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

- Advertisement -spot_img

Υλοποιώντας την πρόταση του πρόσφατου Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κατέθεσαν σήμερα στον ΟΜΕΔ πρόταση διαμεσολάβησης με στόχο την υπογραφή ΣΣΕ στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Η απόφαση για την προσφυγή στον ΟΜΕΔ ελήφθη μετά από την ολοκλήρωση άκαρπων διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων του χώρου, οι οποίοι μετά από τρεις συναντήσεις και πολύωρες διαπραγματεύσεις δεν κατέθεσαν καν έγγραφη αντιπρόταση για σύμβαση. Εξελίξεις για τη διαδικασία αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Θυμίζουμε εδώ ότι το κατώτατο ωρομίσθιο για τους εκπαιδευτικούς στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (και των Φροντιστηρίων Δ.Ε.), βάσει των διατάξεων του άρθρου 30 του Ν. 4415/2016 και εφαρμοστικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας (που έχει προσβάλει η ΟΕΦΕ στο ΣτΕ) έχει διαμορφωθεί στα 7,43 ευρώ την ώρα μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού. Τη διαμόρφωση του νέου ωρομισθίου επιβεβαίωσε με έγγραφό του το Υπουργείο Εργασίας, ωστόσο υπάρχουν σοβαρά ζητήματα εφαρμογής της νομιμότητας σε μεγάλο αριθμό Κέντρων Ξένων Γλωσσών (και Φροντιστηρίων) που καταγράφονται από την Ομοσπονδία.

Για την καλύτερη προετοιμασία μας για τις διαπραγματεύσεις, έχουνε ήδη συλλέξει ερευνητικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και άλλων φορέων, ενώ έχουν ζητηθεί επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας και άλλους φορείς. Ταυτόχρονα Ομοσπονδία και σωματεία συζητούν ένα κοινό πλαίσιο ενεργειών που θα διευκολύνουν τη διαπραγμάτευση και θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο στην κοινή γνώμη το ζήτημα. Στόχος είναι με τη νέα συλλογική σύμβαση να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς όροι εργασίας και αμοιβής των χιλιάδων συναδέλφων μας στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Η υπογραφή, όμως, αλλά και η εφαρμογή μιας σύμβασης θα επιτευχθεί μόνο μέσα από τον κοινό αγώνα της ΟΙΕΛΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img