ΑρχικήΑνακοινώσειςΞεκίνησε το 38ο Συνέδριο ΟΙΕΛΕ μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση. Κλίμα ενότητας, αδιαπραγμάτευτος...

Ξεκίνησε το 38ο Συνέδριο ΟΙΕΛΕ μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση. Κλίμα ενότητας, αδιαπραγμάτευτος ο ομοιοεπαγγελματικός χαρακτήρας της Ομοσπονδίας

- Advertisement -spot_img

Ξεκίνησε σήμερα με τη συμμετοχή περίπου 130 συνέδρων από όλη τη χώρα το 38ο Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ. Ένα Συνέδριο που διεξάγεται υπό συνθήκες έντονης συγκινησιακής φόρτισης λόγω της αποχώρησης, μετά από 24 χρόνια στην ηγεσία της, του Προέδρου της Μιχάλη Κουρουτού και της σκληρής προσωπικής μάχης που με γενναιότητα δίνει τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο Συνέδριο επιβεβαιώθηκε η δέσμευση της συντριπτικής πλειονότητας των συμμετεχόντων η Ομοσπονδία να εξακολουθήσει να είναι ομοιοεπαγγελματική, μια Ομοσπονδία δηλαδή εκπαιδευτικών, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα σχεδόν τα εκπαιδευτικά συνδικάτα στον κόσμο. Επιβεβαιώθηκε, επίσης, η αταλάντευτη στάση μας απέναντι στην κυβερνητική επίθεση στο δημόσιο αγαθό της Παιδείας και στα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, προβλήθηκε αφιερωματικό βίντεο για το έργο του Μιχάλη Κουρουτού και την τεράστια προσφορά του στον κλάδο, στην Παιδεία και στην κοινωνία. Παραδόθηκε επίσης από το Γενικό Γραμματέα του ΔΣ τιμητική πλακέτα σε εκπρόσωπο της οικογένειάς του.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται με τοποθετήσεις εκπροσώπων των σωματείων και με ψηφοφορία για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής. Αύριο θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου ΔΣ και εκπροσώπων για τη ΓΣΕΕ καθώς και για την έγκριση του Διοικητικού-Οικονομικού Απολογισμού.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img