ΑρχικήΑνακοινώσειςΞεκινούν οι ομάδες εργασίας της ΟΙΕΛΕ για την αξιολόγηση των Προγραμμάτων Σπουδών,...

Ξεκινούν οι ομάδες εργασίας της ΟΙΕΛΕ για την αξιολόγηση των Προγραμμάτων Σπουδών, ο Πανεπιστημιακός Χρ. Τρικαλινός θα συμμετέχει στην ομάδα για το ΠΣ Φυσικής!

- Advertisement -spot_img

Πριν λίγες ημέρες η ΟΙΕΛΕ ανακοίνωσε την συγκρότηση 7 ομάδων εργασίας που θα καταθέσουν την αξιολόγηση των ΠΣ και τις προτάσεις τους στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στο ΙΕΠ (η σχετική ανακοίνωση εδώ).

Ανακοινώνουμε την έναρξη των εργασιών των πρώτων ομάδων, που είναι:

  1. ΠΣ Γλωσσικών μαθημάτων
  2. ΠΣ Κοινωνικών επιστημών
  3. ΠΣ Φυσικών επιστημών

Στις ομάδες αυτές συμμετέχουν συνάδελφοι από τον χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Επιστήμονες των αντίστοιχων γνωστικών αντικειμένων εγνωσμένης αξίας και προσφοράς στον χώρο της Ελληνικής Παιδείας.

Ανακοινώνουμε χαρακτηριστικά, και με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, την συμμετοχή του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής του ΕΚΠΑ Χρήστου Τρικαλινού, στην ομάδα του ΠΣ Φυσικής.

Ο Χρήστος Τρικαλινός εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην πυρηνική φυσική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας. Από το 1981 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πέρασε από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, από επιμελητής έως καθηγητής. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συμμετείχε σε περισσότερα από 50 επιστημονικά συνέδρια. Έχει γράψει 4 πανεπιστημιακά εγχειρίδια, ένα εκλαϊκευτικό βιβλίο φυσικής και συμμετείχε στη συγγραφή βιβλίων φυσικής για το Λύκειο. Δημοσίευσε πολλά άρθρα γενικού ενδιαφέροντος στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της χώρας. Μετέφρασε 2 λογοτεχνικά βιβλία από τα ρωσικά. Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ερευνητικού και Διδακτικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) Α.Ε.Ι. από το 1998 έως το 2004. Υπήρξε για αρκετά χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γενικών Εξετάσεων και θεματοδότης σε θέματα Φυσικής.

Επαναλαμβάνουμε την πρόσκληση της ΟΙΕΛΕ προς κάθε ιδιωτικό εκπαιδευτικό που έχει σχετική διδακτική εμπειρία ή/και ακαδημαϊκό ενδιαφέρον να εκδηλώσει επιθυμία συμμετοχής στις ομάδες, ή να αποστείλει απλώς υπόμνημα με τις απόψεις του για το ΠΣ του αντικειμένου του.

Ενημερώνουμε, επίσης, ότι αποστείλαμε επιστολή στις επιστημονικές ενώσεις ζητώντας την άποψή τους για τα ΠΣ. Άμεσα πρόκειται να ζητήσουμε συνάντηση με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και τα ερευνητικά τους κέντρα για το ζήτημα.

Δηλώσεις συμμετοχής εκπαιδευτικών για τις ομάδες ή/και γραπτά υπομνήματα-απόψεις για διδακτικά αντικείμενα που θα ενσωματωθούν στις προτάσεις της ΟΙΕΛΕ θα αποστέλλονται στο e-mail oieleomospondia@gmail.com με τίτλο «Αποτίμηση αναλυτικών προγραμμάτων».

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img