ΑρχικήΑνακοινώσειςΚυβερνητικό μπάχαλο… επιτελικών διαστάσεων με τον εμβολιασμό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, καμία πρόνοια...

Κυβερνητικό μπάχαλο… επιτελικών διαστάσεων με τον εμβολιασμό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, καμία πρόνοια για το διοικητικό- βοηθητικό προσωπικό των ιδιωτικών σχολείων

- Advertisement -spot_img

Κάθε άλλο παρά «τεχνικό», όπως μας μεταφέρθηκε εντέχνως χθες από το Υπουργείο Παιδείας, αποδείχθηκε το ζήτημα της πρόσβασης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό. Είναι μικρός ο αριθμός των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που κατόρθωσαν να κλείσουν ραντεβού την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοι προσπαθούσαν όλη μέρα χθες και μέχρι σήμερα το μεσημέρι να ενταχθούν στο σύστημα χωρίς επιτυχία.

Η υπεύθυνη COVID του Υπουργείου Παιδείας που χθες μας ενημέρωσε για τεχνικά προβλήματα, σήμερα μας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και ότι κάποια στιγμή θα επικοινωνήσει μαζί μας (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρξε καμία νεότερη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας). Ωστόσο, το γεγονός ότι για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς η κατάσταση είναι πολύ ομαλότερη, ενισχύει την άποψη όλων των συναδέλφων ότι για μια ακόμη φορά αντιμετωπιζόμαστε ως εκπαιδευτικοί και πολίτες β’ κατηγορίας.

 

Αδιαφορία και μπάχαλο για το διοικητικό-βοηθητικό προσωπικό των ιδιωτικών σχολείων

 

Οργή, φυσικά, προκαλεί το ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού του διοικητικού-βοηθητικού προσωπικού των ιδιωτικών σχολείων! Πρέπει εδώ να τονιστεί ότι τα ιδιωτικά σχολεία, εν αντιθέσει με τα δημόσια, έχουν πολυάριθμο μη εκπαιδευτικό προσωπικό που έρχεται σε συνεχή επαφή με μαθητές (οδηγοί και συνοδοί σχολικών λεωφορείων, υπάλληλοι γραμματειακής υποστήριξης, υπάλληλοι εστίασης, υπάλληλοι καθαριότητας κ.λπ.). Με κατάπληξη διαπιστώσαμε σήμερα, επικοινωνώντας με αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Εργασίας και Υγείας, ότι το ένα Υπουργείο έδειχνε το άλλο για το ποιος είναι αρμόδιος σχετικά με την προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων! Αποτέλεσμα του νέου αυτού επιτελικού μπάχαλου είναι  να μην έχει ληφθεί ακόμη καμία πρόνοια για τον εμβολιασμό του υποστηρικτικού προσωπικού των ιδιωτικών σχολείων, αν και τα Λύκειά τους ήδη έχουν ξεκινήσει δια ζώσης μαθήματα και – βάσει των χθεσινών ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού- σύντομα θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες.

Τέλος, αντίστοιχη άγνοια και μεταβίβαση ευθυνών επέδειξαν οι αρμόδιοι, όταν οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας τους έθεσαν το ζήτημα της προετοιμασίας για τον εμβολιασμό των εργαζομένων άλλων ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης που ενδέχεται σύντομα να ανοίξουν (Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Κέντρα Μελέτης, Ωδεία κ.λπ.). Φοβούμαστε ότι το σχεδόν 1.000.000 των εκπαιδευτικών και των μαθητών που φοιτούν στους χώρους αυτούς θα είναι ανοχύρωτοι απέναντι στην ακόμα μαινόμενη πανδημία με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα προς τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και τα αρμόδια (;) Υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Υγείας επείγουσα ενημερωτική επιστολή σχετικά με το ζήτημα των εμβολιασμών του εκπαιδευτικού και υποστηρικτικού προσωπικού στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, απαιτώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για να προστατευθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζόμενων, των μαθητών και των οικογενειών τους αλλά και των μελών της ευρύτερης κοινότητας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img