ΑρχικήΑνακοινώσεις«Μαγειρεύουμε στο σχολείο για άπορους και άστεγους» – Μια κοινωνική δράση του...

«Μαγειρεύουμε στο σχολείο για άπορους και άστεγους» – Μια κοινωνική δράση του Κολλεγίου «Ανατόλια»

- Advertisement -spot_img

​ (Την ενημέρωση για τη δράση Zero Mission Hunger” του Κολλεγίου Ανατόλια συνέγραψε ο αγαπητός συνάδελφος, εκπαιδευτικός του σχολείου και συγγραφέας Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος που συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα. Ο Τάσος είναι πολύ δραστήριος στα κοινά του κλάδου μας και κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΣΙΕΛΒΕ, του Συλλόγου της ΟΙΕΛΕ στη Βόρεια Ελλάδα).

Στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης “Ανατόλια” φιλοξενείται από τον Δεκέμβριο του 2021 η εθελοντική δράση ​”​zero hunger mission​”,​ ​δράση η οποία​ ξεκίνησε δειλά εν μέσω κορωναϊού για να καλύψει μερικώς ανάγκες σίτισης αστέγων και απόρων στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Σε αυτή τη δράση προσφέρουν εθελοντικά ​κάθε βδομάδα ​τις υπηρεσίες τους μαθητές/τριες του ​Κολλεγίου «​Ανατόλια»​​, εκπαιδευτικοί, γονείς και διοικητικό προσωπικό του οργανισμού​.​ ​Κ​άθε Σάββατο ετοιμάζοντα​ι​ ​με αγάπη ​60 μερίδες φαγητού ​-​ συν σαλάτα, ψωμί, φρούτο, γλυκό- και αυθημερόν διανέμονται σε άτομα ​της πόλης ​που βρίσκονται σε ανάγκη. ​Όλα ​​τ​α τρόφιμα συγκεντρώνονται στον χώρο του σχολείου ​μας ​από ​δωρητές/τριες​ που ακολουθούν την σελ​ί​δα ​του ​ ​”​zero hunger mission​” σε Facebook και Instagram. Από το​ν​ Δεκέμβριο του 2021 μέχρι​ ​​και ​σήμερα έχουν διανεμηθεί περίπου 2.000 μερίδες φαγητού.​ ​Αυτή η εθελοντική ​μας ​δράση στοχεύει ​​στην εξάλειψη της πείνας και συνάδει απόλυτα με τ​η φιλοσοφία​​ του ​Κολλεγίου «Ανατόλια».

Ψυχή της δράσης αυτής ​είναι η Βικτώρια Ζαρούχα, η οποία είναι υπεύθυνη του ​”​Γραφείου ​Εισαγωγής Μαθητών και ​Υποτροφιών​”​ στο Ανατόλια​​​.​​ Μετά από​ μια ​επιτυχημένη​ ​καριέρα​ τριάντα ετών στην διοίκηση ​του​ τομέα της εκπαίδευσης​ η αγαπητή σε όλους μας Βικτώρια με αυτή τη δράση της εμπνέει και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους​. ​Της οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ!​

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img