ΑρχικήΑνακοινώσειςΜΑΚΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ...

ΜΑΚΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Μακρά, δίωρης σχεδόν διάρκειας, συζήτηση είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ (ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Αλ. Γούλας και ο Γ.Γ. του ΔΣ Γ. Χριστόπουλος) με το Γραμματέα του Προγράμματος της ΝΔ κ. Γ. Στεργίου και το μέλος της κατάρτισης του προγραμματικού σχεδιασμού, εξειδικευμένο σε θέματα Παιδείας, κ. Γ. Βούτσινο.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ έθεσαν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο μας, όπως π.χ. το θέμα της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων, των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, της πιστοποίησης της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και της νομιμότητας της έκδοσης των τίτλων σπουδών τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και σε επίπεδο Ε.Ε. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά σε ζητήματα πιστοποίησης προσόντων (γλωσσομάθειας, ηλεκτρονικών υπολογιστών) και στο κρίσιμο ζήτημα της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Τέλος, μετέφεραν στους εκπροσώπους του κόμματος την εξαιρετικά έντονη ανησυχία εκατοντάδων ιδιωτικών εκπαιδευτικών για τις τοποθετήσεις του Αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Χατζηδάκη, στελεχών του κόμματος, αλλά και ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων σχετικά με ριζικές ανατροπές στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση, ιδίως δε στα εργασιακά μας.

Ο Γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. κ. Στεργίου άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις θέσεις μας και έκανε πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις. Τόνισε η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται αποκλειστικά και μόνο από το ανακοινωμένο πρόγραμμά της για την Παιδεία. Ανέφερε, επίσης, ότι οποιαδήποτε νομοθετική αλλαγή στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν πρόκειται να γίνει αιφνιδιαστικά, αλλά θα προκύψει μέσα από έναν εκτεταμένο διάλογο με τους εκπροσώπους και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Ο κ. Βούτσινος από τη μεριά του τόνισε την ανάγκη για τη νομοθέτηση ενός σύγχρονου πλαισίου για την πιστοποίηση προσόντων, για τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και για τη Δια Βίου Μάθηση με την ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων βάσει των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρακτικών.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img