ΑρχικήΕιδήσειςΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 36ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ...

ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 36ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ – ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Η ΟΙΕΛΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ «ΚΛΑΔΙΚΗ» ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

- Advertisement -spot_img

κοσμος συνεδριο

Ξεκίνησε πριν από λίγες ώρες το 36ο Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ. Δυστυχώς η εκκίνηση δεν ήταν ομαλή, καθώς μια ομάδα ατόμων προερχόμενων από το χώρο του ΠΑΜΕ επιχείρησε με φωνές, με αφαίρεση του μικρόφωνου από το Προεδρείο, με εκτόξευση απειλών εναντίον των Συνέδρων, να ανατρέψει την ομόφωνα από το απερχόμενο ΔΣ ψηφισμένη διαδικασία και να επιβάλλει τη δική της παραταξιακή ατζέντα στο Συνέδριο που είναι επί της ουσίας η πρόταση για μετατροπή της ΟΙΕΛΕ από εκπαιδευτική Ομοσπονδία σε Ομοσπονδία εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίδευση (πέραν των εκπαιδευτικών, και οδηγών, διοικητικού και υποστηρικτικού προσωπικού, κ.λπ.). Όμως η πρότασή τους για μετατροπή της Ομοσπονδίας από εκπαιδευτική σε «κλαδική», δεν είναι αθώα, ούτε έχει ως στόχο τη δήθεν «συσπείρωση» περισσότερων εργαζόμενων. Βασικός στόχος τους είναι η σταδιακή μετάλλαξη της Ομοσπονδίας σε μονοκομματικό παράρτημα.

Η παγκόσμια συνδικαλιστική πρακτική είναι να υπάρχουν αμιγείς εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και μάλιστα στις περισσότερες χώρες υπάρχει συνένωση εκπαιδευτικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης κ.λπ. Αυτή, άλλωστε, είναι και η πρόταση της πλειοψηφίας. Να υπάρξει σταδιακά η συγκρότηση μιας πανεκπαιδευτικής Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, με την αυτονομία φυσικά του κάθε χώρου αλώβητη, ώστε οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματά τους.

Η απόπειρα κάποιων να μετατραπεί η Ομοσπονδία σε «κλαδική» ματαιώθηκε οριστικά από το Συνέδριο με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς δύο σωματεία που επεχείρησαν να ενταχθούν στη δύναμη της Ομοσπονδίας χωρίς να έχουν πρώτα αποποιηθεί τον «κλαδικό» τους χαρακτήρα δεν έγιναν αποδεκτά με βάση όσα ορίζει το καταστατικό της ΟΙΕΛΕ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται, πλέον, κανονικά.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img