ΑρχικήΑνακοινώσειςΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ...

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ – Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΡ. ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ

- Advertisement -spot_img

Με μια συγκέντρωση που, τηρουμένων των αναλογιών, ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξος προβλέψεις των διοργανωτών της, δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια στο κάλεσμα των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην παράνομη μετατροπή της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό reality show.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πλήθος ιδιωτικών εκπαιδευτικών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αθήνας και του Πειραιά. Ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών θεμάτων του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Στράτος Γεωργουδής απηύθυνε στους συγκεντρωμένους τον ακόλουθο χαιρετισμό:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Εκπαιδευτικοί,

Εκ μέρους της ΟΙΕΛΕ χαιρετίζουμε την σημερινή μεγαλειώδη παρουσία της Εκπαιδευτικής κοινότητας στο κέντρο της Αθήνας.

Είμαστε εδώ, εμείς οι Λειτουργοί της Εκπαίδευσης, για να υπερασπιστούμε αυτή ακριβώς την λέξη που προσδιορίζει την καθημερινή παρουσία μας στις σχολικές τάξεις: την λέξη «Λειτουργοί». Με την παρουσία μας σήμερα εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση κατάφωρη παραβίαση των πιο στοιχειωδών κανόνων που ισχύουν σε κάθε σχολική τάξη: των προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων μαθητών μας αλλά και των εκπαιδευτικών. Καταδικάζουμε την απόπειρα της Κυβέρνησης να καταστρατηγήσει τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Επί δύο μήνες, όπως όλοι οι Εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας, έτσι και εμείς οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εργαστήκαμε άοκνα και με υπερηφάνεια, παρέχοντας εξ αποστάσεως υπηρεσίες για να κρατηθούν όρθια τα σχολεία, για να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς ακαδημαϊκή, συναισθηματική και ψυχολογική κάλυψη και υποστήριξη.

Δυστυχώς οι προθέσεις της Κυβέρνησης βρέθηκαν σε ευθεία αντίθεση με τα υποκριτικά «συγχαρητήρια» που μοίρασε στην Εκπαιδευτική Κοινότητα για την δίμηνη αυτή προσπάθεια. Οι αποφάσεις της:

  1. Να ανοίξει τα σχολεία χωρίς να υπάρχει απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας
  2. Να καταθέσει εν μέσω πανδημίας χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση με τους Εκπαιδευτικούς το Ν/Σ στις 22 Απριλίου,
  3. Και τέλος να επιβάλει την απευθείας μετάδοση του μαθήματος με τεράστιους κινδύνους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων,

μας έφεραν σήμερα εδώ ώστε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα αγώνα.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιμένει να ακολουθεί έναν ολισθηρό και αντιδημοκρατικό δρόμο, που ξεκίνησε με την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου, συνέχισε με την απαράδεκτη εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων με τους αποφοίτους των δημόσιων πανεπιστημίων. Η επιλογή αυτή παραβιάζει ευθέως το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε φορά επικαλείται είτε γνώμες ειδικών είτε ευρωπαϊκές οδηγίες, τις οποίες παρότι απαιτήσαμε να εμφανίσει στη Βουλή, ουδέποτε το έπραξε.

Σήμερα συνεχίζει στον δρόμο που η ίδια χάραξε με την επίκληση της συμφωνίας με την ΑΠΠΔ. Συμφωνία που μόλις χθες κατέρρευσε, αφού στην ανακοίνωση της ίδιας της Αρχής αναφέρεται ότι «η έκδοση της απαιτούμενης Υπουργικής Απόφασης, προϋποθέτει την εκπόνηση και έκδοση μιας σοβαρής και επιστημονικά τεκμηριωμένης εκτίμησης αντικτύπου. Είναι η απαραίτητη συνθήκη που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων, λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι η επίμαχη διαδικασία, κατά την άποψη της Αρχής, ενέχει υψηλή επικινδυνότητα. Μια τέτοιας έκτασης μελέτη δεν μπορεί να εκδοθεί σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μηνός».

Εμείς είμαστε εδώ, παρούσες και παρόντες, για να υπερασπιστούμε την ιδιωτικότητα της μαθησιακής διαδικασίας και τα δικαιώματα των μαθητών. Κυρίως οφείλουμε να υπερασπιστούμε εκείνα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν θέματα μαθησιακών και αναπτυξιακών δυσκολιών, αλλά και της ίδιας της ιερής λειτουργίας της τάξης. Η εμπειρία μας στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει αποδείξει ότι δεν είναι μικρός ο αριθμός των ιδιοκτητών που είτε επιχείρησαν είτε επιδιώκουν εδώ και καιρό την ηλεκτρονική παρακολούθηση του προσωπικού για λόγους φρονηματισμού και εκφοβισμού.

Παράλληλα και με πρωτεργάτη μεγάλη μερίδα των Μέσων επικοινωνίας, οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε μία πρωτοφανή επίθεση εναντίον μας. Μίλησαν και μιλούν για «φόβο» των εκπαιδευτικών, για αποκάλυψη των αδυναμιών μας και πολλά άλλα, που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Η απάντησή μας σε όλες αυτές τις αθλιότητες, από όπου και αν εκπορεύονται, είναι η σημερινή μας παρουσία, που δεν είναι κάτι άλλο από μία κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα αποκρούσουμε τις επικίνδυνες επιλογές της Κυβέρνησης.

Στην χθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ ομόφωνα αποφάσισε να κατατεθεί αναφορά της Ομοσπονδίας στην  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με στόχο η Αρχή να παρέμβει άμεσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την παραβίαση του νομοθετικού πλαισίου για τα προσωπικά δεδομένα και για ενδεχόμενη τέλεση σοβαρότατων αδικημάτων εκ μέρους ιδιωτικών σχολείων που προβαίνουν στην απευθείας μετάδοση μαθημάτων από την τάξη.

 

Σήμερα είναι η πρώτη μας απάντηση στην Κυβέρνηση. Μαζί με τους συναδέλφους της Δημόσιας Εκπαίδευσης, σύσσωμος ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λέει δυνατά ΟΧΙ:

  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
  • ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΔΥΣΤΟΠΙΑ τύπου Όργουελ.
  • ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ
  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
  • ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΩΣ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ REALITY SHOW

 

Επιστρέφουμε στα σχολεία μας υπερήφανοι και διαβεβαιώνουμε τους μαθητές μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι ίδιοι βορά στις διαθέσεις κανενός.

Καλούμε την Κυβέρνηση:

  • Να ακυρώσει την επικίνδυνη τροπολογία Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος,
  • Να αποσύρει το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

 

Εμείς οι Εκπαιδευτικοί δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.

Καλή συνέχεια!

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img