ΑρχικήΑνακοινώσειςΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΚΡΙΝΟΥΝ, ΠΛΕΟΝ, ΩΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΠΑΛΤΑ!

- Advertisement -spot_img

Το τελευταίο διάστημα οι σχολάρχες κίνησαν γη και ουρανό, ώστε να μην καταργηθούν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών στα ιδιωτικά σχολεία. Μάλιστα αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που συμμετείχαν ενεργά και στην κίνηση εναντίον του Υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά.

Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα. Η κατακραυγή για την παρασιτική λειτουργία τέτοιων δομών εκπαίδευσης μέσα στα πλαίσια των ιδιωτικών σχολείων, όπως την ανέδειξε στο δημόσιο διάλογο η ΟΙΕΛΕ, αλλά και η φορολόγηση με 23% ΦΠΑ των φροντιστηρίων και των ξένων γλωσσών οδηγεί τους σχολάρχες σε μεγαλοπρεπή κυβίστηση. Σε χθεσινή εκπομπή της ΕΡΤ ο Πρόεδρος του ΣΙΕΙΕ αναπαρήγαγε επακριβώς την επιχειρηματολογία της ΟΙΕΛΕ, ότι δηλ. τα ιδιωτικά σχολεία δεν μπορούν να έχουν φροντιστήρια, αλλά να παρέχουν υπηρεσίες ενισχυτικής διδασκαλίας. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα ακόλουθα:

«Υπάρχει μια παρεξήγηση. Τα ιδιωτικά σχολεία δεν έχουν φροντιστήρια έτσι όπως τα αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Έχουν άλλες δραστηριότητες, ενισχυτική διδασκαλία, άλλα πράγματα που δεν μπορούσε κάποιος να τα ονομάσει φροντιστήρια όπως εννοούμε τα φροντιστήρια που εκπροσωπεί ο κ. Βαφειαδάκης».

Χαιρόμαστε για την αλλαγή στάσης του ΣΙΕΙΕ. Επιτέλους, μπορούμε από κοινού να διεκδικήσουμε την κατάργηση, στο νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, των φροντιστηρίων και των ΚΞΓ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img