ΑρχικήΑνακοινώσειςΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤO ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΛΑΜΠΙΡΗ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ...

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤO ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΛΑΜΠΙΡΗ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΥΣ …ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ!!!

- Advertisement -spot_img

14971393_10210876808737862_223124129_n
Σκηνές σκοτεινών περιόδων για το εργατικό κίνημα έζησαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας που επιχείρησαν να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους να ενημερώσουν για κλαδικά ζητήματα τους συναδέλφους. Η κ Τζούλη, ιδιοκτήτρια των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, αρνήθηκε παρανόμως την είσοδο στο δημοτικό του Εκπαιδευτηρίου στους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ(τον Α Αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Δ. Κάζαγλη, τον Πρόεδρο του ΣΙΕΛ Αλ. Γούλα, την Οργανωτική Γραμματέα της Ομοσπονδίας Τζ. Κωστούση και τα μέλη της Διοίκησης Χρ. Σαρρή και Φ.Καραμεσίνη) με το εκπληκτικό επιχείρημα ότι η πολιτική της Ομοσπονδίας δυσαρεστεί τους ιδιοκτήτες! Πρέπει εδώ να θυμίσουμε ότι το σχολείο αυτό παρανόμως αρνείται να δεχτεί εκπαιδευτικούς που απολύθηκαν καταχρηστικά και έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις!

Είναι γεγονός ότι από μερίδα των σχολαρχών έχει χαθεί το μέτρο. Το να φτάνει σε σημείο σχολάρχης να ομολογεί κυνικά ότι δεν επιθυμεί την παρουσία νόμιμα εκλεγμένων εκπροσώπων συνδικαλιστικού οργάνου, επειδή δεν είναι «πρόθυμοι» και «υπάκουοι» στους εργοδότες, φανερώνει ότι για κάποιους η ανομία, ο Μεσαίωνας, η ασυδοσία αποτελούν φυσικό φαινόμενο. Οφείλουμε εδώ να ενημερώσουμε, κυρίως τους νεότερους συναδέλφους, ότι η παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και η απαγόρευση ενημέρωσης από εκπροσώπους ενός εργατικού σωματείου στο χώρο δουλειάς αποτελούν παραβίαση των άρθρων 5, 11, 14 και 24 του Συντάγματος, του Ν. 1264/1982 και σειρά εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας που ρητά αναφέρουν ότι ενημέρωση των εκπαιδευτικών μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Δεν θα τους περάσει. Η ΟΙΕΛΕ προέβη σε καταγγελία στην αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής, στο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής και στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας ενημερώνοντας για την παράνομη στάση του σχολείου και θα προχωρήσει στη χρήση κάθε νόμιμου μέσου για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να τιμωρηθούν όσοι θεωρούν ότι ακόμη ζούμε σε άλλες, σκοτεινές εποχές.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img