ΑρχικήΕιδήσειςΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΕΔ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

- Advertisement -spot_img

Μετά το αίτημα της ΟΙΕΛΕ για Μεσολάβηση του ΟΜΕΔ, ώστε να υπογραφεί ΣΣΕ στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών επελέγη με κλήρωση διαμεσολαβητής και ορίστηκε η ημερομηνία της πρώτης επίσημης διαπραγμάτευσης για την Πέμπτη, 18 Απριλίου και ώρα 14:00 στο κτίριο του ΟΜΕΔ. Η Ομοσπονδία μας αναγκάστηκε να ζητήσει την διαμεσολάβηση του ΟΜΕΔ μετά από αλλεπάλληλες, άκαρπες απευθείας διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων, οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτές προσχηματικά, χωρίς καμιά διάθεση να υπογραφεί σύμβαση.

 

Η Πέμπτη 18 Απριλίου είναι  μια ημερομηνία με ιστορική σημασία για τον κλάδο μας, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την υπογραφή Συλλογικής σύμβασης μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια. Η τελευταία ΣΣΕ που είχε υπογραφεί στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης χρονολογείται στο 2009, ενώ το 2012, ελέω Τρόικα και των τότε κυβερνήσεων, κατάρρευσαν οι Συλλογικές Συμβάσεις με αποτέλεσμα οι αποδοχές των εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών να συνθλιβούν, φτάνοντας ακόμη και σε μειώσεις 80%. 

 

Η ψήφιση του νόμου 4415/2016 (Νόμος Φίλη) που επέβαλε τον υπολογισμό του ωρομισθίου με βάση τις 21 και όχι τις 40 (όπως επιδίωκαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και εξακολουθούν να διεκδικούν οι εκπρόσωποι της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ), επέφερε τον διπλασιασμό του ύψος του ωρομισθίου που με την αύξηση του κατώτατου μισθού έχει φτάσει από τα 3 ευρώ του 2012 στ α 7,43 ευρώ σήμερα. Ωστόσο, ούτε αυτό το ωρομίσθιο καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, επομένως απαιτείται να παλέψουμε για υπογραφή ΣΣΕ σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών για την βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας των συναδέλφων μας.

 

Στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών με πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων που εκπροσωπούν εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εργάζονται σε αυτά οι διαδικασίες έχουν πλέον δρομολογηθεί και ήδη έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης στον ΟΜΕΔ. Με καταληκτική ημερομηνία τη σημερινή αναμένουμε ανάλογη πρωτοβουλία και από τα σωματεία που εκπροσωπούν εκπαιδευτικούς για φροντιστήρια, ώστε να κινηθούν ανάλογες διαδικασίες και να μην απειλείται το εργασιακό μέλλον δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων μας που θα υποστούν την πλήρη οικονομική εξαθλίωση, σε περίπτωση αποδοχής της προσφυγής της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ.

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img