ΑρχικήΑνακοινώσειςΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤΗ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤΗ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΙΔ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

- Advertisement -spot_img

Όπως είχαμε ενημερώσει πρόσφατα, το ιδιωτικό σχολείο Εκπαιδευτήρια Ράπτου στη Λάρισα επιχείρησε να μετατρέψει υπό καθεστώς πίεσης συμβάσεις εκπαιδευτικών από αορίστου χρόνου σε ορισμένου.
Συνάδελφοί μας κατήγγειλαν το γεγονός στην ΟΙΕΛΕ. Μετά από συντονισμό της Ομοσπονδίας με τη Δνση Π.Ε. Λάρισας, η διαδικασία δεν προχώρησε και οι συμβάσεις των συναδέλφων μας παραμένουν αορίστου χρόνου.
Επειδή το φαινόμενο της απόπειρας μετατροπής των συμβάσεων ενδέχεται να έχει συνέχεια και σε άλλα σχολεία, ζητούμε από τους συναδέλφους να ενημερώ νουν άμεσα την Ομοσπονδία σε περίπτωση που τους ζητηθεί να υπογράψουν νέα σύμβαση με δυσμενείς όρους. Υπενθυμίζουμε ότι μετατροπή σύμβασης αορίστου χρόνου σε ορισμένου σημαίνει, μεταξύ άλλων, μη καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης μη αναγνώριση συνεχούς προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση και μη δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη σε περίπτωση καταχρηστικής καταγγελίας σύμβασης.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img