ΑρχικήΑνακοινώσειςΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΣΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ: ΜΕ ΔΕΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ...

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΣΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ: ΜΕ ΔΕΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ KAI THΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ

- Advertisement -spot_img
xatzhdakhw_arbanitopoylosΜια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις, λέει η λαϊκή παροιμία. Και στην περίπτωσή μας ταιριάζει γάντι. Ο φακός συνέλαβε στο συνέδριο του ΣΙΕΙΕ τους Υπουργούς Παιδείας και Ανάπτυξης κ.κ. Αρβανιτόπουλο και Χατζηδάκη να καμαρώνουν, αντικρίζοντας με δέος το έργο τους, τη διάλυση, δηλαδή, της δημόσιας εκπαίδευσης και την εξόντωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Στο συνέδριο συμμετείχε και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, παρά την επιστολή που του απέστειλε η ΟΙΕΛΕ και παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν στο γραφείο του υποθέσεις μετά από καταγγελίες της Ομοσπονδίας που αφορούν σχολεία του Συνδέσμου. Η ενεργός συμμετοχή του ως μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, ως προεδρεύοντος και εισηγητή αποτελεί όνειδος για το θεσμό των ανεξάρτητων αρχών, καθώς αποτελεί επιβράβευση μιας συντεχνιακής ομάδας που τα τελευταία χρόνια αψηφά Σύνταγμα και νόμους, επιβάλλοντας το νόμο του ισχυρού. Αποτελεί όνειδος και για τη συντεταγμένη πολιτεία που εκπρόσωποί της συμμετείχαν πρόθυμα ως ομιλητές και χειροκροτητές σε ένα συνέδριο που απαίτησε εμμέσως πλην σαφώς τη διάλυση δημόσιου αγαθού υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων και την κατάλυση του Συντάγματος, μέσω της απόσυρσης της κρατικής εποπτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση. Διόλου τυχαία εκπαιδευτικοί και πολίτες που βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή έξω από το χώρο του συνεδρίου αποδοκίμασαν τους Υπουργούς Παιδείας και Ανάπτυξης και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που προσέρχονταν στο κτήριο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης.
Όσο για την προκλητική φράση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη από το βήμα του συνεδρίου ότι «η ιδιωτική εκπαίδευση στοιχίζει ανά μαθητή λιγότερο από ότι η δημόσια», έχουμε να πούμε το εξής: Ήρθε η ώρα να ανοίξει ο φάκελος «ιδιωτική εκπαίδευση» στη χώρα. Με σοβαρές και τεκμηριωμένες έρευνες (κι όχι με κατά παραγγελία συρραφές), με ανάλυση των δεδομένων και με ευρύ κοινωνικό διάλογο. Όσοι επιχειρήσουν να εισάγουν διεθνώς αποτυχημένους θεσμούς (όπως τα vouchers) που έθεσαν σε κίνδυνο δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών και τώρα πλέον εγκαταλείπονται, μόνο και μόνο για να θησαυρίσουν μερικές δεκάδες ιδιωτών, θα βρεθούν έκθετοι.
- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img