ΑρχικήΑνακοινώσειςΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΖΗΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ...

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΖΗΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗ Γ’ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

- Advertisement -spot_img

Συνεχίζονται τα μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη. Δημοσιεύουμε σήμερα τις ανακοινώσεις του Παραρτήματος του ΣΙΕΛ στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα και της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΙΕΛ ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ

Το Παράρτημα του ΣΙΕΛ στα Εκπαιδευτήρια «Κωστέα-Γείτονα»  εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εκπαιδευτικών της «Νέας Γενιάς ΖΗΡΙΔΗ».

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των συναδέλφων ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, καταγγέλλοντας κάθε μορφής εκβιασμό που υφίστανται.

Πέρα από παράνομη, η στάση της εργοδοσίας των Εκπαιδευτηρίων ΖΗΡΙΔΗ, προσβάλλει και το σύνολο της κοινότητας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι οποίοι-έχοντας επίγνωση του λειτουργήματος που επιτελούν- συνεχίζουν να παρέχουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες αλλά και την ψυχολογική τους υποστήριξη στους μαθητές τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε.

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να επιτελέσει το θεσμικό του ρόλο και να απαιτήσει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αλληλεγγύη είναι το ισχυρότερο όπλο των εργαζομένων απέναντι στο ζοφερό εργασιακό μέλλον που κάποιοι απεργάζονται με αφορμή την έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

 

Γ’ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Tο ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών  στα Εκπαιδευτήρια “Νέα Γενιά Ζηρίδη»,  που ξεκίνησαν  αποχή από την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε συνθήκες πανδημίας. Μετά την απεργιακή δράση  των εργαζομένων στην Ιόνιο σχολή, που κατέγραψε μια σημαντική νίκη-σταθμό, το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί στα Εκπαιδευτήρια “Νέα Γενιά Ζηρίδη». 

Η διοίκηση έχει αναστείλει τη λειτουργία τους παρανόμως ,ωστόσο  οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παρέχουν εκπαιδευτικό έργο εξ αποστάσεως .Μέχρι τώρα έχει καταβληθεί από τη διοίκηση μόνο ένα μέρος της μισθοδοσίας του Μαρτίου 2020, που αντιστοιχεί στην πρώτη εβδομάδα μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν  και παροτρύνει το εκπαιδευτικό προσωπικό να συνεχίσει αμισθί το έργο του μέχρι την έναρξη των διακοπών του Πάσχα!  

Για άλλη μια φορά επανέρχεται το ζήτημα της παράνομης αναστολής των συμβάσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της απαίτησης της εργοδοσίας για ” μαύρη και τζάμπα” τηλεργασία πληρωμένη από το κρατικό επίδομα και από τα δίδακτρα των γονέων.

Η πανδημία αποδεικνύεται άλλη μια ευκαιρία για  επιχειρηματικούς κύκλους στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, εντείνοντας το σκηνικό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης της εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων στα Εκπαιδευτήρια “Νέα Γενιά Ζηρίδη», όπως και όλων των συναδέλφων στην ιδιωτική εκπαίδευση που αντιστέκονται στις κυβερνητικές πολιτικές και την εργοδοτική αυθαιρεσία, και ζητά την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους .

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img