ΑρχικήΑνακοινώσεις«Μπάτε σκύλοι, αλέστε» η κατάσταση στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης:...

«Μπάτε σκύλοι, αλέστε» η κατάσταση στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Τρομερές παραβιάσεις του νόμου από εργοδότες με την ανοχή της διοίκησης

- Advertisement -spot_img

Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης που, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όχι μόνο αρνούνται να ασκήσουν τον εποπτικό τους ρόλο, αλλά ταυτόχρονα «διευκολύνουν» παρανομίες των ιδιωτικών σχολείων, πάντοτε εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών! Η ΟΙΕΛΕ υποχρεώνεται να δώσει στη δημοσιότητα τρεις βαρύτατες υποθέσεις παρανομίας υπό την «σκέπη» των συγκεκριμένων Διευθύνσεων και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει για να σταματήσει η αδιανόητη αυτή κατάσταση.

Υπόθεση 1η: Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης μειώνει παράνομα και μονομερώς, χωρίς (όπως προβλέπει ο νόμος) την παραίτηση εκπαιδευτικού ή τη μείωση τάξης/τμήματος, το ωράριο εκπαιδευτικού μετά από πρόταση του σχολείου. Δέον να σημειωθεί ότι η βλαπτική, μονομερής μεταβολή ωραρίου απαγορεύεται ρητά ακόμη και από την κοινή εργατική νομοθεσία. Με αυτή την τακτική η Διεύθυνση κλείνει το μάτι στα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής να μειώνουν μονομερώς, χωρίς κανένα λόγο, το ωράριο των συναδέλφων με στόχο να μειώνεται το εργασιακό κόστος ή/και να τακτοποιούνται «ρουσφέτια» κάποιων ιδιοκτητών.

Υπόθεση 2η: Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αρνείται να ελέγξει ιδιωτικό νηπιαγωγείο που προσέλαβε εκπαιδευτικό και, σύμφωνα με την καταγγελία της στον ΣΙΕΛΒΕ, την υποχρέωσε είτε να επιστρέφει 500 (!!) ευρώ από το μισθό της στο χέρι του εργοδότη, είτε να παραιτηθεί!

Υπόθεση 3η: Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αρνείται να ελέγξει ιδιωτικό νηπιαγωγείο που αρχικά δυσφόρησε στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας σε εκπαιδευτικό και στη συνέχεια, μόλις αυτή επέστρεψε στην εργασία της, υπέστη κακοποιητική συμπεριφορά από τον εργοδότη και η σύμβασή της καταγγέλθηκε! Και στις δύο αυτές υποθέσεις η Διεύθυνση, αν και υποχρεωμένη να εκκινήσει άμεσα πειθαρχικό έλεγχο, «κρύφτηκε» πίσω από την …εργατική νομοθεσία και ένιψε τας χείρας της!

Χαρακτηριστική της διαχρονικής ανοχής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Αν. Θεσσαλονίκης και της ανύπαρκτης εποπτείας της στα ιδιωτικά σχολεία η  υπόθεση ιδιωτικού νηπιαγωγείου που παρανομούσε επί σειρά ετών εις βάρος εκπαιδευτικού, καταβάλλοντάς της περίπου το ήμισυ των νόμιμων αποδοχών επί 90 και πλέον μήνες (υποτίθεται ότι η Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν δέσμια αρμοδιότητα μηνιαίου ελέγχου των μισθοδοτικών καταστάσεων…).   Η Διεύθυνση καμώθηκε ότι δεν γνώριζε τίποτε – και φυσικά δεν έπραξε τίποτε –  για να εφαρμοστεί ο νόμος  και τελικά η συνάδελφος δικαιώθηκε, μετά από τεράστιες οικονομικές και ψυχολογικές θυσίες,  στα δικαστήρια καθώς ο ιδιοκτήτης υποχρεώθηκε να τής καταβάλει ποσό άνω των 60 χιλιάδων ευρώ! Πώς άραγε αξιολογεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας τις υπηρεσίες της;

Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο εκπαιδευτικό βασίλειο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Θα ήταν προτιμότερο οι υπεύθυνοι των Διευθύνσεων να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία καλούν τους ιδιοκτήτες να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας στα ιδιωτικά σχολεία από αυτή την υποκριτική στάση της «διακριτικής» μη εποπτείας.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο να παρέμβει για να εξετασθούν άμεσα οι δυσώδεις αυτές υποθέσεις, αλλά για να ελεγχθούν πειθαρχικά οι ουσιαστικοί συμμέτοχοι της εργοδοτικής παρανομίας.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img