ΑρχικήΑνακοινώσειςΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

- Advertisement -spot_img

Η Ομοσπονδία μας αναγκάστηκε να παρέμβει εκ νέου για το ζήτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με πολλαπλούς εργοδότες, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στην Εργάνη, εάν έστω κι ένας εργοδότης είναι ενεργός.

Επειδή το ζήτημα αυτό απασχολεί κυριολεκτικά χιλιάδες συναδέλφους που ζουν με την αγωνία της εξαθλίωσης, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε την παρακάτω επιστολή στους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας ζητώντας άμεσα λύση για το ζήτημα.

Η Ομοσπονδία μας επανέρχεται για ένα κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται σε πολλαπλούς εργοδότες κυρίως σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών και σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που έστω και ένας από τους εργοδότες εμφανίζεται ενεργός, οι συνάδελφοί μας δεν έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στο μηχανισμό στήριξης των εργαζόμενων.

Λόγω της εργασιακής αυτής ιδιαιτερότητας, οι εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ, αν και η συντριπτική πλειονότητα αυτών έχει στον ενεργό αυτό εργοδότη λιγότερες από 5 ώρες την εβδομάδα. Έτσι θα υποχρεωθούν αυτή τη δύσκολη περίοδο σε εξαθλίωση με μηνιαίες αμοιβές που σπάνια ξεπερνούν τα 100 ευρώ. Ακόμη πιο ακραία είναι η αδικία εναντίον εκπαιδευτικών των οποίων η μία από τις συμβάσεις είναι σύμβαση έργου που εμφανίζεται ενεργή, αλλά οι εκπαιδευτικοί δεν πληρώνονται καθόλου (χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συναδέλφων στη Σιβιτανίδειο Σχολή, σε ωδεία κ.λπ.).

Παρακαλούμε να υπάρξει μέριμνα για την ευμεγέθη αυτή κατηγορία συναδέλφων μας, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εναντίον τους και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά αυτοί και οι οικογένειές τους το δύσκολο αυτό διάστημα.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img