ΑρχικήΑνακοινώσειςΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...

ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

- Advertisement -spot_img

Σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση προχωρά το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ. Με βάση αδιαμφισβήτητα ερευνητικά στοιχεία της Eurostatκαι της ΕΛΣΤΑΤ που έχουν επεξεργαστεί από την ερευνητική ομάδα του ΚΑΝΕΠ, ξεκινά η συστηματική παρέμβαση του Κέντρου στο δημόσιο διάλογο μέσω της συστηματικής έκδοσης policypapersπου θα ενημερώνουν με αξιόπιστο, επιστημονικά τεκμηριωμένο υλικό για τη διασύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας με γνώμονα τη γεφύρωση των ανισοτήτων και τη βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων, ιδίως των νέων, στους χώρους εργασίας.

Το πρώτο κείμενο παρέμβασης που εκδίδει σήμερα το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ επιχειρεί μια όσο το δυνατόν πληρέστερη χαρτογράφηση της κατάστασης της ελληνικής αγοράς εργασίας σε σχέση κυρίως με το εκπαιδευτικό επίπεδο και τις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού, με στόχο τη δημιουργία μιας βάσης διαλόγου για ζητήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, εκπαίδευσης-κατάρτισης και εργασίας. Προκύπτουν με σαφήνεια μέσα από το κείμενο δομικές στρεβλώσεις και αδυναμίες της αγοράς εργασίας, όπως η κάθετη αναντιστοιχία προσόντων (η μη απασχόληση εργαζόμενων αναλόγως των προσόντων τους), το υψηλό ποσοστό των άνεργων με υψηλά εκπαιδευτικά προσόντα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. και η υστέρηση της χώρας σε δημιουργία θέσεων έντασης γνώσης (αντί για τις θέσεις έντασης εργασίας που προσφέρονται κατά κύριο λόγο).

Για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, την αντιμετώπιση της κοινωνικής ευπάθειας και τη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα καλύτερο αύριο για τις νέες γενιές, η επιστημονική εργασία των συνδικάτων είναι απολύτως αναγκαία. Η γνώση, άλλωστε, είναι δύναμη.

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ

Δείτε εδώ το πρώτο policypaperμε τίτλο «Δεξιότητες, εκπαίδευση και απασχόληση: Εκπαιδευτικοί δείκτες και εργατικό δυναμικό»που υπογράφουν οι Χρ. Γούλας, Χρ. Ζάγκος και Ν. Παΐζης

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img