ΑρχικήΑνακοινώσειςΝτροπή! Εκδικείται η Υπουργός Παιδείας τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς κρατώντας επί 5 μήνες...

Ντροπή! Εκδικείται η Υπουργός Παιδείας τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς κρατώντας επί 5 μήνες απλήρωτες τις μητέρες συναδέλφους μας σε άδεια ανατροφής τέκνου;

- Advertisement -spot_img

Με οργή και οδύνη πληροφορηθήκαμε σήμερα πως ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σε άδεια ανατροφής (αλλά και συνάδελφοι με εκπαιδευτικές άδειες), απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο, δεν πρόκειται να πληρωθούν τους επόμενους μήνες (και αν…), λόγω πλαστών κωλυμάτων που θέτει (μήπως μετά από πολιτική εντολή;) η Διεύθυνση Εκκαθάρισης! Εκδικείται, άραγε, η κ. Κεραμέως τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που δικαίως αντιδρούν στο νόμο που ψήφισε για τον κλάδο μας, κρατώντας ομήρους μητέρες;

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Εκκαθάρισης μας ενημέρωσαν ότι η πληρωμή των συναδέλφων ίσως (!) γίνει τον …Φεβρουάριο… Ωστόσο, πληροφορίες της ΟΙΕΛΕ κάνουν λόγο για παρελκυστική τακτική της συγκεκριμένης Διεύθυνσης που επιδιώκει, μέσω της απαίτησής της για …απίθανα δικαιολογητικά από τις Διευθύνσεις Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Συλλογής Παραστατικών που συγκεντρώνουν στοιχεία για να γίνουν οι πληρωμές, να στραγγαλιστούν οικονομικά οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί!  Χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε ότι, παρά το γεγονός πως ακόμη κι ο Ν. 4713/2020 αναφέρεται στο άρθρο 36 για τις αμοιβές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η Διεύθυνση Εκκαθάρισης αγνοεί τα διοριστήρια και ζητά στοιχεία της …Εργάνης, φορολογικά στοιχεία των ιδιοκτητών και άλλα απίστευτα που δεν είχαν ζητηθεί ποτέ τόσα χρόνια που αμείβονται ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με υπηρεσιακές άδειες, προκειμένου να πληρωθούν οι συνάδελφοί μας.

Θα αποτελεί πραγματικά όνειδος για τη δημοκρατία μας μια πολιτική-ιδεολογική σύγκρουση, απολύτως θεμιτή ανάμεσα σε μια εργατική Ομοσπονδία και έναν Υπουργό, να έχει θύματα μητέρες με μωρά παιδιά, εκπαιδευτικούς που σε μια τόσο δύσκολη και σκληρή συγκυρία δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους και μάλιστα εν όψει εορτών. Τέτοια πολιτική σκληρότητα και εκδικητικότητα δεν είχαμε, άλλωστε, συναντήσει στο παρελθόν, ακόμη και από Υπουργούς με τους οποίους ήρθαμε σε σφοδρή σύγκρουση.

Ζητούμε άμεση παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας και κάθε αρμόδιου για να τερματιστεί η απαράδεκτη τακτική της Διεύθυνσης Εκκαθάρισης (που ειλικρινά ελπίζουμε να οφείλεται σε γραφειοκρατική ανοησία κι όχι σε πολιτική εντολή) και να βρεθεί πριν τις γιορτές τρόπος πληρωμής των πολύπαθων συναδέλφων μας που βρίσκονται στο όριο της ηθικής και οικονομικής κατάρρευσης. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναζητηθούν στη δικαιοσύνη πλέον οι ευθύνες για την τραγική αυτή κατάσταση των τελευταίων μηνών στο Υπουργείο Παιδείας.

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img