ΑρχικήΑνακοινώσειςΝΤΡΟΠΗ: ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ: «ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ...

ΝΤΡΟΠΗ: ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ: «ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟΥΣ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ»! – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Γιγαντώνεται το κύμα απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία, καθώς πολλοί σχολάρχες επιχειρούν να προλάβουν την ψήφιση του νόμου και «ξεφορτώνονται» εκπαιδευτικούς με μεγάλη προϋπηρεσία (που κοστίζουν…) και τους «ενοχλητικούς». Με πρόχειρους υπολογισμούς της ΟΙΕΛΕ, ο αριθμός φθάνει τουλάχιστον τους 90, αν και ουδείς γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό που μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.
Την άποψη της Ομοσπονδίας επιβεβαίωσε με τον πιο «κυνικό»  τρόπο ο Πρόεδρος του ΣΙΕΙΕ που σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα esos.gr ομολόγησε ότι «ουδείς γνωρίζει πόσοι απολύονται, εκτός από την Επιθεώρηση Εργασίας», καθώς οι συνάδελφοί του παραβιάζοντας ωμά το Σύνταγμα, δεν παραθέτουν στοιχεία στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών. Η ομολογία του Προέδρου του ΣΙΕΙΕ είναι ενδεικτική της χαώδους κατάστασης που έχει επιφέρει η νομοθετική απορρύθμιση Αρβανιτόπουλου στην ιδιωτική εκπαίδευση και της αδυναμίας της πολιτείας να εποπτεύσει το χώρο.

Η ΟΙΕΛΕ με σημερινή της επιστολή ζητά από τον Υπουργό Παιδείας άμεση συνάντηση, ώστε να συζητηθούν τα θέματα του κύματος απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και της έλλειψης εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση που εγείρουν σαφή ζητήματα νομιμότητας ακόμη και της έκδοσης των τίτλων σπουδών των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων.

Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img