ΑρχικήΑνακοινώσειςΟ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

- Advertisement -spot_img

Μία ακόμη οδυνηρή σελίδα στην τραγική ιστορία της ελληνικής κοινωνίας τον καιρό της κρίσης γράφτηκε σήμερα το πρωί με την επιικύρωση μιας επώδυνης συμφωνίας, ενός νέου Μνημονίου με ξεκάθαρα υφεσιακά, αντικοινωνικά και αντιλαϊκά χαρακτηριστικά. Οι αλλαγές που προβλέπονται από τη νέα συμφωνία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πλήξουν πάλι αυτούς που μέχρι σήμερα επωμίστηκαν το βάρος μιας οικονομικής καταστροφής για την οποία δεν ευθύνονται.

Η ΟΙΕΛΕ έδωσε με συνέπεια την τελευταία πενταετία ένα σκληρό αγώνα για την προστασία του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλά και του κόσμου της εργασίας γενικότερα. Η κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης, η χωρίς όρια ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της παιδείας, η διάλυση κάθε ίχνους εργασιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών ήταν ο «νέος» κόσμος που οραματίστηκαν οι εμπνευστές των προηγούμενων Μνημονίων. Δυστυχώς η πολιτική των αέναων περικοπών και της περιστολής των εργασιακών δικαιωμάτων επιβάλλεται από τους δανειστές και με τη νέα συμφωνία. Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα συνεχίσουμε τη μάχη για το δημόσιο αγαθό της παιδείας, για το δίκαιο των αδύναμων, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων με το ίδιο πάθος, τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια αποφασιστικότητα που το πράτταμε μέχρι σήμερα. Είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα ο αγώνας για την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των εργασιακών μας σχέσεων θα δικαιωθεί.

Με το μέρος μας είναι το δίκαιο. Είμαστε τμήμα μιας βαθιάς, μεγαλειώδους αλλαγής που έρχεται για να ανατρέψει την νεοφιλελεύθερη δυστοπία. Είμαστε τμήμα της αλλαγής που κάνει την εμφάνισή της όλο και πιο έντονα σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και του πλανήτη μας. Οι γραφειοκράτες-εκβιαστές που αυτή τη στιγμή κυριαρχούν στην Ε.Ε. και τις τελευταίες  μέρες εξαθλιώνουν οικονομικά και ταπεινώνουν ηθικά έναν λαό, ο οποίος δεν διστάζει να λέει ΟΧΙ, γνωρίζουν ότι το έδαφος τρέμει κάτω από τα πόδια τους. Η Ευρώπη των μαχόμενων κοινωνιών, η Ευρώπη των λαών σύντομα θα πάρει τη ρεβάνς από το τερατώδες μόρφωμα στο οποίο έχουν μετατρέψει την Ευρωπαϊκή Ενωση το Βερολίνο και οι δορυφόροι του.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας έχοντας στο πλευρό μας τον κόσμο της εργασίας, τους άνεργους, τη νέα γενιά, τα συνδικάτα και τις συλλογικότητες σε  ολόκληρη την Ευρώπη που στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του ελληνικού λαού.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img