ΑρχικήΑνακοινώσειςΟ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ: ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ Η...

Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ: ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΦΠΑ 23% ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Advertisement -spot_img

Ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας κ. Δ. Χασάπης ανήγγειλε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ότι αναστέλλεται για δύο μήνες η εφαρμογή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ώστε να επανεξεταστεί το μέτρο από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Ο κ. Χασάπης διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση, την οποία και αποδέχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα, η υπηρεσιακή κυβέρνηση να εκδώσει Πρόταση Νομοθετικού Περιεχομένου για το ζήτημα και ενημέρωσε ότι η υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας κ. Κιάου θα καταθέσει το αίτημα αυτό στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό κ. Θάνου.

Στην εκπομπή την ΟΙΕΛΕ εκπροσώπησε ο ΓΓ της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση για τη ρύθμιση ήταν πρόχειρη και ότι λήφθηκε χωρίς στοιχειώδη διάλογο. Υποστήριξε επίσης ότι η ρύθμιση δεν θα έχει ούτως ή άλλως τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς τα δημόσια ταμεία θα ζημιωθούν από τις απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων, από τις συνέπειες της επιστροφής τεράστιου αριθμού μαθητών στα απροετοίμαστα δημόσια σχολεία και από το κλείσιμο πολλών μικρών και μεσαίων ιδιωτικών σχολείων. Τέλος, δήλωσε ότι δεν μπορούν να φορολογούνται υπηρεσίες που το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν παρέχει ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα η ελληνική οικοένεια να αναγκάζεται να προσφεύγει σε παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης, καταβάλλοντας 5,2 δις ετησίως (στοιχεία ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ).

Τη Δευτέρα το πρωί το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ θα μεταβεί στο Υπουργείο Παιδείας και θα επιδιώξει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία για το σημαντικό αυτό ζήτημα.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img