ΑρχικήΑνακοινώσειςO Γενικός Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ και πολυνίκης προπονητής ξιφασκίας Δημήτρης Κάζαγλης γράφει...

O Γενικός Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ και πολυνίκης προπονητής ξιφασκίας Δημήτρης Κάζαγλης γράφει για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

- Advertisement -spot_img

Η αυριανή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού εορτάζεται σε όλα τα σχολεία της χώρας με ποικίλες εκδηλώσεις που θα καλύψουν το σύνολο του προγράμματος (δυστυχώς πολλά ιδιωτικά σχολεία υποβαθμίζουν τη σημασία της ημέρας και θα αφιερώσουν ελάχιστο χρόνο σε αθλητικές δραστηριότητες, αποδεικνύοντας ότι αντιμετωπίζουν την Παιδεία στεγνά και φροντιστηριακά και όχι ως ένα κοινωνικό αγαθό που εμπεριέχει τα στοιχεία της αγωγής, του αθλητισμού, του πολιτισμού, της πνευματικής και σωματικής καλλιέργειας του ανθρώπου).

Θεωρούμε πως δεν υπάρχει αρμοδιότερος στην ΟΙΕΛΕ να μιλήσει για τη σημαντική αυτή ημέρα από το Γενικό Γραμματέα του ΔΣ, τον Δημήτρη Κάζαγλη. Ο Δημήτρης είναι πολυνίκης αθλητής και προπονητής ξιφασκίας με τεράστιες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει οργανώσει πρώτος στην Ελλάδα το άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο και είναι ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας με Παρολυμπιακές, Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Είναι, επίσης, προπονητής της ομάδας ξιφασκίας του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Ιόνιο Σχολή, όπου παράλληλα με το διδακτικό του πρόγραμμα, έχει δημιουργήσει ειδική δράση ξιφασκίας για τα παιδιά.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημήτρη Κάζαγλη για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού:

“Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε την ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το σύνθημα του Υπουργείου Παιδείας είναι <<ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ>>. Αυτό σίγουρα μπορούν να το καταλάβουν καλύτερα όσοι έχασαν την πνευματική ή την σωματική τους υγεία και την επανέκτησαν γρήγορα και ανέξοδα με τον αθλητισμό.

Η Φυσική Αγωγή είναι από τα πιο σημαντικά μαθήματα στο σχολείο για όλες τις βαθμίδες. Είναι το αγαπημένο μάθημα όλων των παιδιών γιατί είναι ένα μάθημα ΖΩΗΣ. Είναι το μόνο που θα τα ξεκουράσει και θα τα γεμίσει χαρά, θα τους δώσει αξίες και γνώσεις που θα  χρησιμοποιούν για πάντα. Ο Καθηγητής, η Καθηγήτρια Φυσική Αγωγής είναι πάντοτε δίπλα σε όλα τα παιδιά του σχολείου με έναν ευρύτερο ρόλο, όχι μόνο για να γυμνάσουν και να διδάξουν, αλλά και σαν ένας δεύτεροι γονείς, να τα στηρίξουν, να τα βοηθήσουν, να τα συμβουλέψουν.

Με τη συνδρομή μας, τα παιδιά από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο μαθαίνουν να κινούνται, να αγωνίζονται, να χορεύουν, να δημιουργούν, να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν. Αποκτούν τις πρώτες τους τεχνικές δεξιότητες σε διάφορα αθλήματα και ανακαλύπτουν το ταλέντο τους αλλά πρωτίστως αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους και τις βελτιώνουν.

Η Φυσική Αγωγή στο σχολείο απευθύνεται σε όλα τα παιδιά αγόρια και κορίτσια, και σε παιδιά με μαθησιακές ή κινητικές δυσκολίες. Είναι ένα όμορφο ταξίδι σε μέρη ανεξερεύνητα του σώματος και της ψυχής. Δίνει ευεξία σε όλους και αλληλοεπιδρά θετικά με το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Είναι μοναδικό αντίδοτο -φάρμακο σε όλους τους κινδύνους και προλαμβάνει τις σύγχρονες ασθένειες της εποχής μας, θωρακίζοντας την υγεία.

Είναι το μάθημα που μπορεί να αλλάξει τον Κόσμο πρός το Καλύτερο.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν όλοι στο σχολείο μας την ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με χαρά!”

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img