ΑρχικήΑνακοινώσειςO Γ.Γ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ...

O Γ.Γ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΠΑ ΚΑΙ TOΖΟΦΕΡΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

- Advertisement -spot_img

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλος μίλησε σήμερα σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ για την αναστολή της εφαρμογής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, για το ποιοι παράγοντες οδήγησαν στην επιβολή του μέτρου, για το ζοφερό τοπίο στο χώρο μετά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά και για τις επικείμενες αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση μετά την αναστολή.

Αναφέρθηκε στη νομοθετική απορρύθμιση την περίοδο Υπουργίας Αρβανιτόπουλου που προκάλεσε όξυνση της ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση και την παρέμβαση της Κομισιόν που ζητά άμεση νομοθετική ρύθμιση από την πολιτεία για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα.

Τέλος, αναφέρθηκε στη σημαντική Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία τα κράτη-μέλη του οφείλουν να εποπτεύουν στενά τις δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης μέσω ενός αυστηρού κανονιστικού πλαισίου προκειμένου να διαφυλαχθεί το δημόσιο αγαθό της παιδείας και να αποφευχθεί η εμπορευματοποίησή του.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από το 1:16:10 έως το 1:22:15 και από το 1:37:50 έως το 1:40:10

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img