ΑρχικήΑνακοινώσειςO πολυβραβευμένος Μαθηματικός Θοδωρής Ανδριόπουλος και "ο Κύριος Χ"!

O πολυβραβευμένος Μαθηματικός Θοδωρής Ανδριόπουλος και “ο Κύριος Χ”!

- Advertisement -spot_img

Σήμερα παρουσιάζουμε το έργο και τη σημαντική προσφορά στην εκπαίδευση ενός σεμνού, αλλά πολυπράγμονος και πολυβραβευμένου Μαθηματικού που υπηρετεί στο Anatolia College της Θεσσαλονίκης. Του Θοδωρή Ανδριόπουλου.

Ο Θοδωρής Ανδριόπουλος είναι Καθηγητής Μαθηματικών και συγγραφέας. Έχει εκπαιδευτεί στην Αμερική στη διδασκαλία ταλαντούχων μαθητών, στο ειδικό κέντρο του πανεπιστημίου Johns Hopkins (CTY). Διδάσκει μαθηματικά στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης καθώς και Θεωρία Παιγνίων στο Κέντρο για Ταλαντούχα παιδιά (CTY Greece). Επίσης, παραδίδει σεμινάρια επιμόρφωσης σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το συγγραφικό του έργο:

Έχει γράψει δύο σχολικά βοηθήματα, «Γεωμετρία Β΄ Λυκείου»(εκδόσεις Κβαντ) και «Κριτήρια Αξιολόγησης Μαθηματικών Γενικής Παιδείας» (εκδόσεις Σαββάλας). Έχει βραβευτεί από εγχώριους και διεθνείς θεσμούς  για την καινοτόμο δράση του στην εκπαίδευση.

Με την εργασία του “Ποιος σκότωσε τον κύριο Χ;” κέρδισε στο 6ο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft, την 3η θέση στην ειδική κατηγορία όπου οι ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν την καλύτερη εργασία. Η συγκεκριμένη εργασία μετουσιώθηκε σε βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε σε μορφή εικονογραφημένου μυθιστορήματος στα Ελληνικά (Ελληνοεκδοτική), στα Αγγλικά (Springer), στα Ιαπωνικά (Kodansha), στα Κορεάτικα (Darun) και στα Κινέζικα (Sunnbook), με μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι ο Θοδωρής Ανδριόπουλος θα είναι από τους εισηγητές στα διαδικτυακά σεμινάρια επιμόρφωσης που οργανώνει η ΟΙΕΛΕ και η λίστα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img