ΑρχικήΑνακοινώσειςΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΑΜΕΣΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ...

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΑΜΕΣΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

- Advertisement -spot_img

Σε μια πολύ σημαντική δήλωση προέβη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο. Ενημέρωσε ότι το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που ρυθμίζει ζητήματα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα ψηφιστεί άμεσα. (Δείτε εδώ την είδηση και το σχετικό βίντεο από την εκπαιδευτική ιστοσελίδα esos.gr)

Θυμίζουμε ότι το πολυνομοσχέδιο έφτασε μια ανάσα από την ψήφισή του στη Βουλή, καθώς είχε δημοσιευτεί στη Διαύγεια, είχε εγκριθεί από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής λόγω της προκήρυξης των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το πολυνομοσχέδιο περιέχει σειρά σημαντικών διατάξεων για την ιδιωτική εκπαίδευση και, αν ψηφιστεί με τη μορφή που κατατέθηκε στη Διαύγεια, αποκαθιστά τη συνταγματική νομιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και την εργασιακή αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών.

Διαβάστε εδώ την εισήγηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ για το πολυνομοσχέδιο που περιέχει την ανάλυση του περιεχομένου του και τις παρατηρήσεις της Ομοσπονδίας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img