ΑρχικήΑνακοινώσειςO ΣΙΕΛ καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη στις 12...

O ΣΙΕΛ καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας!

- Advertisement -spot_img

Ο ΣΙΕΛ καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι με αφορμή  την επικείμενη ψήφιση ενός σχεδίου νόμου που απορρυθμίζει ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που απορρυθμίζει τις ζωές μας.

Είναι γνωστό ότι το υπουργείο Εργασίας σκοπεύει να καταθέσει μέσα στις επόμενες μέρες νομοσχέδιο με το οποίο υπονομεύεται έτι περαιτέρω η σταθερή εργασία και δίνονται ακόμα περισσότερα όπλα στους εργοδότες για να κάνουν τον εργασιακό βίο μας λάστιχο. Οι συμβάσεις μηδενικών ωρών και on demand, η 6ήμερη εργασία, η εκ των προτέρων με την υπογραφή της σύμβασης δέσμευση του εργαζόμενου για το χρόνο λήψης της άδειάς του, η υποχρέωση να μην εργάζεται σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, ακόμα και αν δεν έχει πλήρες ωράριο εργασίας, είναι μερικές από τις άθλιες διατάξεις που περιέχονται στο εν λόγω ν/σ που έχει τεθεί σε διαβούλευση.

Η Ομοσπονδία μας ανέδειξε εγκαίρως, πρώτη από όλες τις Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα, τον επικίνδυνο για τους εκπαιδευτικούς χαρακτήρα του, εμμένοντας ιδιαίτερα στο θέμα των συμβάσεων μηδενικών ωρών. Ιδιαίτερα στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που εκφεύγουν ουσιαστικά από τον έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας, τέτοιες ρυθμίσεις θα καταστήσουν ένα ήδη πολύ δύσκολο περιβάλλον μη βιώσιμο για τους συναδέλφους. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι χιλιάδες συνάδελφοι που παρέχουν εκπαιδευτικό έργο στα ιδιωτικά σχολεία στην απογευματινή ζώνη  δεν καλύπτονται από τους όρους του διοριστηρίου και είναι ήδη εκτεθειμένοι σε άγρια εκμετάλλευση που θα επιδεινωθεί με τα όσα περιέχει το νομοθετικό έκτρωμα που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κλάδος πρέπει να απαντήσει μαχητικά, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, στη νέα κυβερνητική πρόκληση. Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει στην κινητοποίηση των συνδικάτων στο Υπουργείο  Εργασίας, την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, στις 12 μ.μ. Είναι καθήκον μας να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον αγώνα που αφορά όλο τον κόσμο της εργασίας, που αφορά την κοινωνία.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img