ΑρχικήΑνακοινώσειςΟ ΣΙΕΛ συμμετέχει στη στάση εργασίας που προκήρυξε το ΕΚΑ για το...

Ο ΣΙΕΛ συμμετέχει στη στάση εργασίας που προκήρυξε το ΕΚΑ για το νομοσχέδιο-έκτρωμα Πλεύρη που καταργεί τη δημόσια Υγεία

- Advertisement -spot_img

Ο ΣΙΕΛ συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το ΕΚΑ για το νομοσχέδιο-έκτρωμα Πλεύρη το οποίο αποδυναμώνει αποφασιστικά το ΕΣΥ και κάνει ένα τεράστιο δώρο στους “καρχαρίες” των ιδιωτικών παρόχων υγείας. Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε για αύριο Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα στη 1 το μεσημέρι.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Τούτο σημαίνει ότι το ήδη αποδυναμωμένο ΕΣΥ θα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών, οι οποίοι υποχρεωτικά οδηγούνται στις αγκάλες του ιδιωτικού τομέα.

Αυτή, άλλωστε, δεν είναι η συνολική πολιτική της κυβέρνησης για τα δημόσια αγαθά; Πού καταλήγουν οι μαθητές των υποβαθμισμένων δημόσιων σχολείων; Πού θα αναζητήσουν ακαδημαϊκό καταφύγιο οι 25.000 ετησίως “κομμένοι” από το υποχρηματοδοτημένο δημόσιο Πανεπιστήμιο; Μήπως είναι λίγα τα 3 δις ευρώ που δαπανούν τα νοικοκυριά στην Ελλάδα για την παροχή ιδιωτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης, και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς ύφεσης;

Καλούμε κάθε συνάδελφο ιδιωτικό εκπαιδευτικό, κάθε εργαζόμενο, κάθε νέα και νέο να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση. Η διαφύλαξη του συστήματος της δημόσιας υγείας είναι αναγκαιότητα για κάθε πολίτη.  Για να μην εφαρμοστούν ακραίες, νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αντίστοιχες με αυτές στις ΗΠΑ όπου ένας στους 3 πολίτες δεν έχουν καμιά πρόσβαση σε ελεύθερες υγειονομικές υπηρεσίες. Για να μην επιστρέψει η δημόσια περίθαλψη δεκαετίες πίσω, όπου οι μη προνομιούχοι πέθαιναν αβοήθητοι στα σπίτια τους. Για καλύτερη ποιότητα ζωής και για αξιοπρέπεια.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img